Diyarbakırın Sur ilçesinde terör örgütü PKKnın saldırıları nedeniyle evlerini terk eden 3 bin vatandaş, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, ilçe müftülükleri, Orman İşletme İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kurumda farklı işlerde TYçP kapsamında istihdam edildi.
Terör mağduru vatandaşlar, istihdam edildikleri alanlarda görev alarak terörün izlerini hafızalarından silmeye çalışıyor.
Kayapınar ilçesinde bir okulda çalışmaya başlayan Ş.K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Surdaki evinin yakınlarına terör örgütü mensuplarınca çukur kazılmasından dolayı kaçmak zorunda kaldıklarını anlatarak, ev sahibiyken kiracı olduğunu, zor şartlarda yaşadıklarını söyledi.
Teröristlerin ilçedeki vatandaşların evini yaktığını belirten Ş.K, evinden sadece üzerindeki elbiseyle kaçabildiğini dile getirdi.
Teröristlerin çukur kazması sonucu vatandaşların zor günler geçirdiğini, zorla evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını anlatan Ş.K, Teröristlerin çukur kazmalarından dolayı göç ettik. Allah razı olsun devletimizden bize iş imkanı sundu ve Sur mağdurlarını işe aldı. dedi.
- Mağduriyetimizin tek sebebi teröristlerdir
Terör örgütü mensuplarının ilçedeki evlerinin kapısını kırarak içeri girdiğini kaydeden Ş.K, konuşmasını şöyle tamamladı:
Büyükşehir Belediyesinden hiçbir fayda göremedik. Kış ortasında evimizi terk ettik. Bu süreçte halka devlet ve hayırseverler yardım etti. Büyükşehir Belediyesi bizim adımıza yardım topluyor ama hiç yardım görmedik. Mağduriyetimizin tek sebebi teröristlerdir. Eğer çukur kazıp barikat kurmasalardı böyle olmayacaktı. Benim kapımı kırıp evime girdiler. Niye vatandaşların evlerini yakıp yıkıyorlar.
- Üniversite mezunu, okulda temizlik yapıyor
M.Ü. ise üniversite mezunu olmasına rağmen terör saldırıları yüzünden KPSSye hazırlanamadığını aktararak, maddi imkansızlıktan dolayı şuan temizlik işçisi olarak çalıştığını dile getirdi.
Terör örgütü mensuplarının olduğu her yerde yıkım, felaket ve huzursuzluk olduğunu vurgulayan M.Ü, devletin sağladığı imkan sayesinde Surdaki terör mağduru ailelerin nefes aldığını, bu imkanın kalıcı olmasını istediklerini kaydetti.
Terör mağduru 20 kişiyle aynı yerde çalıştığını bildiren M.Ü, bazılarının okul temizliğinde görev yaptığını, bazılarının ise farklı işlerde çalıştığını bildirdi.
M.Ü, şöyle devam etti:
Terör olaylarından dolayı eğitimime ara vermek zorunda kaldım. KPSSye çalışmam gereken yerde temizlik personeli olarak görev yapmaktayım. Bu sıkıntıları terörden dolayı yaşıyoruz. Terörün bitmesi gerekiyor bu memlekette. Terörün büyümesine ve barınmasına izin verilmemesi gerekir ki bu halkta artık rahat bir nefes alsın.
Terör mağduru F.B. de Yenişehir ilçesindeki bir okulun kütüphanesinde işe başladığını belirtti.
Terör örgütü PKKnın saldırılarından dolayı çok fazla sıkıntı çektiklerini, aylarca evlerinden uzakta yaşam sürdüklerini dile getiren F.B, uzun bir aradan sonra silah ve patlama seslerini hafızasından silmeye çalıştığını söyledi.
Terör örgütü mensuplarının ilçede çukur kazıp barikat kurmasının ardından ailesinin dağıldığını dile getiren F.B, şöyle konuştu:
Bu süreçte ben farklı bir yerde kaldım, ailem farklı bir yerde. Günlerce birbirimizi görmediğimiz zamanlar oldu. İş-Kur bize iş imkanı sunmadan önce çalışmıyorduk. Hayatımız bir düzene girdi. Memur hayatı gibi asgari ücret karşılığında bir işe girdik. Bomba ve silah seslerinden sonra çocuk, okul ve öğretmenlerle bir arada olmak farklı bir duygu.
Yaşanan terör saldırılarının bir an önce bitmesini temenni eden F.B, Mağdur olan insanlara devletin şefkat elini uzatması bölge insanını kazanma açısından da faydalı olacaktır. çünkü işsiz güçsüz insan her türlü örgüt ve zihniyetin elinde piyon halinde kullanılabiliyor. Geçmişte de gördük. 14-15 yaşındaki çocukları kandırıp dağa çıkardılar ve kirli emellerini bunlarla gerçekleştirdiler. diye konuştu.