Kaliteli su içiyoruz

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, günde 280 bin metreküp içme suyu hizmeti sunan DİSKİ arıtma tesisini ziyaret etti. Vali Karaloğlu, "Diyarbakırlı hemşehrilerimiz temizlik, tat ve pH değeri açısından son derece kaliteli olan içme suyumuzu gönül rahatlığıyla içebilir" dedi.

Haberler 22.09.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, günlük 280 bin metreküp içme suyu hizmeti sunan Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) çalmalarn sahada denetledi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Karalolu, günlük olarak analiz edilen ve 7.9 pH derecesiyle Türkiyedeki en kaliteli içme sularndan birini standartlarnn korunmas, depolanmas ve vatandalara ulatrlmas konusunda titizlikle çalan DSKnin kanal ve yamur suyu çalmalar, artma tesisleri ve su deposu ile su analiz laboratuvarnda incelemelerde bulundu.

Karalolu, k öncesi temizlik çalmalarnn devam ettii ve kanal görüntüleme araçlaryla kanalizasyon hatlarnda biriken kumlarn temizlenerek ehrin olas yamurlara kar önceden hazrland Nevroz Park ve etrafndaki kanal ve yamur suyu çalmalarna yönelik bilgi ald.

KALTEL SU çYORUZ

Sonrasnda 30 bin tonluk su deposuna geçerek, artm ilemi yapldktan sonra ehir merkezine verilen suyun depoland içme suyu deposunu gezen Karalolu, depo çevresinde yaplan çevre düzenlemeleri ve bakm onarmlar ile k öncesi baca ve zgara temizlii çalmalarna da katld.

ncelemelerin ardndan sosyal medya hesabndan bir deerlendirme yapan Karalolu, Diyarbakrl hemehrilerimiz temizlik, tat ve pH deeri açsndan son derece kaliteli olan içme suyumuzu gönül rahatlyla içebilir. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git