Kan donduran itiraflar

Narin cinayetinde flaş gelişme. Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar, Sami Güran’ın kendisine 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin' dediğini iddia etti. Amcanın avukatı Toğrul ise, davadan geri çekildi.

Haberler 11.09.2024 - 09:52 Son Güncelleme : 11.09.2024 - 10:11

DİYARBAKIR(SÖZ)- 8 yaşındaki Narin Güranın cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf eden ve tutuklanan Nevzat B, sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde, 2 Eylülde tutuklanan amca Salim Güranın Arifin kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm. şeklinde kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Amca Salim Güranın avukatı Seda Toğrul ise davadan çekildiğini açıkladı. Öte yandan cinayetin gözaltına alınan şüphelileri adliyeye sevk edildi.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustosta kaybolan ve 8 Eylülde Eğertutmaz Deresinde cansız bedenine ulaşılan Narin Güranın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

İTİRAFçI NEVZAT TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden çocuğu kasten öldürmeye iştirak suçundan tutuklanan Nevzat Bahtiyar (48) sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde, amca Salim Güran tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasında bulundu.

Nevzat Bahtiyar, olayla ilgili şunları anlattı:

Narinin cesedini derenin kenarına bıraktığım zaman üzerine bir taş koyduğumu hatırlıyorum. Cesedin bulunduğu çuvalı suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdim, üstüne bir taş koydum. Dışarıdan bakınca orada bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Savcılıkta verdiğim ifademde geçen Salimin bana dediği Arifin kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm. şeklindeki ifade doğrudur. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Gürandan korkmuştum.

İKAMETİMDE NARİNİN CESEDİNİ TEK BAŞIMA çUVALIN İçERİSİNE YERLEŞTİRDİM

Olay günü muhtar Salim Güran ile Narinin cesedini kendi aracına yerleştirdiklerini belirten şüpheli, Daha sonra ben kendi ikametimde Narinin cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim. ifadesini kullandı.

Narini arama çalışmaları sırasında Salim Güranın tedirgin olduğunu fark ettiğini anlatan Nevzat B, ifadesinde şunları kaydetti:

Ona benzer bir tedirginliği başka birinde gördüğümü hatırlamıyorum. Arama faaliyetleri sırasında Salim ve yanındaki jandarma personeli, annemin avlusundaki eski kuyuya bakmaya geldiler. Narinin cesedini gömdükten sonra ilk defa Salim ile burada yüz yüze geldik. Jandarma personeli olduğu için bana bir şey sormadı. Bunun haricinde Narinin hiçbir akrabası bana Narinin cesediyle ilgili hiçbir şey sormadı. Daha önce de arama kayıtlarım arttığı için kayıtlarımı silmiştim. Olay günü ile alakalı da kayıtlarımı kendim sildim. Kimsenin bu yönde telkin veya tavsiyesi olmadı. Bu durumdan dolayı pişmanım.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğinin kararında, Nevzat Bahtiyarın diğer şüpheli Salim Güranın kendisine teslim ettiği Narin Gürana ait cesedi çuvala koyarak dere kenarına gömdüğüne dair ikrarda bulunduğu ifade edilerek, Şüphelinin bir kısmını ikrar etmesine karşın bir kısım soruları cevapsız veya muğlak bırakması sebebiyle birtakım şüphelileri korumaya çalıştığı izlenimi uyandırdığı, şüpheli ifadelerinin kısmen çelişkiler barındırdığı belirtildi.

MAHKEMENİN VERDİĞİ KARAR

Kararda, şunlar kaydedildi:

Soruşturmanın henüz tamamlanmamış oluşu ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 5. maddesinde öngörülen geçerli şüphe sebeplerinin, Anayasanın 19. maddesinde belirtilen kuvvetli belirtinin ve CMKnun 100/1. maddesinde öngörülen kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu müspet suç için kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, müspet suçun CMK 100/3. maddesinde belirtilen katalog suçlardan oluşu, verilmesi beklenen cezaya göre şüphelinin kaçma ihtimalinin kuvvetle muhtemel bulunması, tutuklama tedbirinin ölçülü olması ve bu safhada adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı anlaşıldığından şüphelinin CMK 100 ve devamı maddeleri gereğince tutuklanmasına karar verilmiştir.

ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

Diyarbakırda Narin cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan 23 şüpheli jandarmadaki işlemlerini ardından adliyeye sevk edildi

BİR ANNE OLARAK SAVUNMAYA DEVAM EDEMEYECEĞİM

Bağlar ilçesinde 21 Ağustosta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınarak tutuklanan amca Salim Güranın avukatı Seda Toğrul, davadan çekildiğini açıkladı.

Bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğini belirten Avukat Toğrul, yaptığı açıklamada, Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür. Şüpheli Salim Güranın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül tarihinde Narinin yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken Anayasanın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isek de; dosyada gelinen aşamada sanık beyanları, Narinin ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen diğer delilleri de göz önünde bulundurarak, bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım. Güzel kızımız Narinin bu yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum. Dosyanın bundan sonra sanık müdafii olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçi olacağımı, adil bir yargılanmanın gerçekleştirilmesi, tüm sorumluların yargılanması temennisi içinde olacağımı tüm kamuoyu ve basınla paylaşırım ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git