Kan Vekil Annelerle

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan Diyarbakır annelerini ziyaret etti "İnşallah bu haklı mücadele bir gün tamamlandığında, anne ve babalarımızın her biri evlatlarına kavuştuğunda bu mücadele tarihe altın harflerle yazılacak"

Haberler 11.04.2022 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti stanbul Milletvekili ve TBMM Parlamentolararas Komisyonu Bakan Ravza Kavakc Kan, daa kaçrlan çocuklar için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

Kan, 951 gündür evlat nöbeti tutan aileleri ziyaretinde yapt açklamada, burada çok büyük bir mücadele verildiini söyledi.

Ailelerin aclarna tank olduklarn dile getiren Kan, öyle konutu:

ANNELERLE GÖRÜTÜ

Buradaki ailelerin yaadklar hiçbir ailenin yaamamas gereken bir ey. Evlatlar gözlerinin önünden annelerin ifadesiyle HDP tarafndan PKKya götürüldü. Onun için bu anneler burada, bu aileler evlatlarn bekliyorlar. Evlatlarna kavuan ailelerimiz var ve evlatlarn hala bekleyen ailelerimiz var. Bu, insan haklar savunucularnn örnek almas gereken sivil hak savunucularn örnek almas gereken bir hareket çünkü burada günlerdir neredeyse bin gün olacak bu güzel insanlar burada bekliyorlar. Kimi bekliyorlar? Evlatlarn bekliyorlar.

Bütün ailelerin bir an önce sa salim evlatlarna kavumalarn dileyen Kan, Onun için devletimiz elinden geleni yapyor. Biz de Mecliste elimizden geleni yapmaya, annelerimizin sesi olmaya, Türkiyede ve dünyada onlarn sesini haykrmaya devam edeceiz. nallah bu hakl mücadele bir gün tamamlandnda, anne ve babalarmzn her biri evlatlarna kavutuunda bu mücadele tarihe altn harflerle yazlacak. Buna da inancmz tam. ifadelerini kulland.

Aileler de ziyaret srasnda terör örgütü PKK ile HDPye tepkilerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git