Karabayır, bayram hassasiyeti istedi!

Karabayır, " İnsanlığın büyük imtihanlardan geçtiği, salgınla beraber yaşanan sıkıntılı süreçlerde kurban bayramını idrak etmek üzere bizi bugünlere sağlıkla ulaştıran Yüce Rabbimize hamd ediyor" dedi.

Haberler 30.07.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, yarn slam alemi tarafndan idrak edilecek olan Kurban Bayram nedeniyle mesaj yaymlad. Karabayr, Vatandalarn pandemi sürecinden dolay hassasiyetle davranmalar gerektiini belirterek, Kurbann amacna uygun olarak kesilmesi gerektiini bildirdi.

Karabayr, yazl bayram mesajnda öyle dedi; Bayramlar, muhabbet ve kardelik duygularmzn güçlendii, beraberlik, paylama ve dayanma içinde geçirdiimiz, ayrca ükrümüzü eda ettiimiz ve Rabbimizin bize ihsan ettii rahmet günleridir. nsanln büyük imtihanlardan geçtii, salgnla beraber yaanan skntl süreçlerde kurban bayramn idrak etmek üzere bizi bugünlere salkla ulatran Yüce Rabbimize hamd ediyor. Onun sevgili Peygamberi Muhammed Mustafa (sav)e salat ve selam ediyoruz.

Kurban, kurbiyet kurmak yaknlamak demektir. Hz. demden itibaren insanlkla birlikte farkl ekillerde varln sürdürmü, tad mana itibariyle ise insan Allaha ulatrmaya vesile olan bir ibadettir. badet niyetiyle belirli vakitte, belirli nitelikleri tayan hayvanlar, maldan infak etmek suretiyle yaplan mali ibadetlerden biridir. Yüce Rabbimizin, bize bahettii saysz nimetlere kar ükrün bir ifadesidir. Kuran- Kerimde ilgili ayette öyle buyrulmaktadr:

Onlarn ne etleri ne de kanlar Allaha ula Ona sadece sizin takvnz ular. Sizi hidayete erdirdiinden, Allah büyük tanyasnz diye O, bu hayvanlar istifadenize verdi (Hac, 22/37)

KURBAN BADET ÖNEML

Ayn zamanda Kurban konusunda Kevser suresinde Hz. Peygambere hitaben Rabbin için namaz kl ve kurban kes. Diye buyrulmaktadr. Tabi burada namaz ve kurban ibadeti ile ilgili emir bütün inananlara yaplmaktadr.

Hz. Peygamber (sav) de Kurban ibadetini yaad sürece eda etmitir, hadis-i erifte, Kim imkn olduu halde kurban kesmezse bizim mescidimize yaklamasn diye buyurarak kurban kesmenin önemine iaret etmitir. mkn olanlar kurban ibadetini yerine getirirlerse bayram ruhuna uygun eda edilmi olur. Unutmayalm ki bayram kurban kesilerek amacna ulalm olur.

Kurban bayram yardmlama ve paylamann youn olduu bir zaman dilimidir. Yardmlaalm özellikle ihtiyaç sahiplerinin, ihtiyaçlarn karlamaya çalalm. Birbirimizin hal ve hatrn soralm, sevincimizi paylaalm ancak bir araya gelmeme ve birbirimizin sal konusunda hassasiyet gösterelim.

SALIK HASSASYET ÖNEML

Ayrca bayram gecelerini daha çok dua ve ibadetle, Kuran okuyarak, Allahtan af ve balanma dileyerek geçirmeliyiz; çünkü dualarn kabul olduu gecelerden biride bayram geceleridir. Bu bayram dualarmz bütün insanlk için olsun

Mübarek kurban bayramnn ülkemize, slam lemine ve bütün insanla iyilik, salk ve hayrlar getirmesini dilerim. Bu duygularla hepinizin Kurban bayramn tebrik eder daha nice bayramlara salkla ve huzurla ulamay temenni ederim.

Ana Sayfaya Git