Karar çıkmadı

Eşi ve oğlunu öldürmekten yargılanan Karaaslan ve ile çocuklarının davasında, Mahkeme başkanının sağlık sorunları nedeniyle izinli olunca, karar çıkmadı

Haberler 19.02.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

mam nikahl ei Hamdiye k ve olu Kadir Karaaslann öldürülmesiyle ilgili yarglanan Mahmut Karaaslan ile çocuklarnn durumas dün görüldü. Davada, mahkeme bakannn salk sorunlarndan kaynakl izinli olmas nedeniyle karar çkmad.

Diyarbakrn Bismil ilçesinde yaayan üvey kardeler arasnda arazi anlamazl nedeniyle 18 Temmuz 2020 tarihinde çkan kavgada, Hamdiye k (61) ve olu Kadir Karaaslann (26) öldürülmesi, bir ksm aile fertlerinin ise yaralanmasyla ilgili 4ü tutuklu 7 sann Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde yarglamalarna devam edildi.

Davann bir önceki durumasnda esas hakkndaki mütalaasn mahkemeye sunan iddia makam, sanklardan korucuba olan baba Mahmut Karaaslan ile çocuklar Sidar, Serdar, Serhat, Mazlum ve Zafer Karaaslann itirak ve eylem birlii içerisinde Hamdiye k ve Kadir Karaaslan cinayetlerini iledikleri gerekçesiyle Kardee ve altsoya kar kasten öldürmek yine Mehmet, Murat, Bahar, Fatma Karaaslan ile madur çocuklar yönünden Karde ve altsoya kar kasten öldürmeye teebbüs suçundan ayr ayr cezalandrlmalarn talep etti. Savc, öldürülen kn olu olan tutuksuz sank Murat Karaaslan hakknda ise üvey kardelerini öldürmeye teebbüsten cezalandrlmas yönünde mütalaa verdi.

Sunulan mütalaa akabinde mahkemenin kararn açklamas beklenen duruma öncesi, davann görüldüü 8. Ar Ceza Mahkemesi salonu önünde olas bir duruma kar polislerce youn önlem alnd.

TUTUKLU SANIKLAR SALONA GETRLMED

Duruma salonunda tutuksuz sank Murat Karaaslan, madur ve müteki sfat tayan yaknlar ile taraf avukatlar hazr bulundu. Tutuklu olarak yarglanrken celse arasnda tahliye edilen sanklardan Mahmut ve olu Sidar Karaaslan, Bismil Adliyesinden, dier çocuklar Serdar, Serhat, Mazlum ve Zafer Karaaslan ise tutuklu bulunduklar Diyarbakr 4 Nolu Cezaevinden Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld.

Aile fertlerinin üst aramasndan geçirilerek alnd salona, dosyaya geçici olarak görevlendirilen mahkeme bakannn talimatyla basn mensuplar alnmad. Davaya bakan asl bakann ise, salk problemleri nedeniyle izinli olduu örenildi.

Edinilen bilgilere göre, iddia makam önceki mütalaasn tekrarlayarak, sanklarn cezalandrlmasn istedi. Mahmut Karaaslan ve çocuklar ise yaptklar savunmalarda, yarglamann uzatlmasna dair beyanlarda bulundu.

18 MARTA ERTELEND

Taraf avukatlarnn beyanlarnn alnmasnn ardndan geçici heyet, durumay 18 Marta erteledi.

Ana Sayfaya Git