Kardeşim için ağıt yakıyor!

Evlat nöbetindeki abla: Annem, kardeşim için ağlıyor

Haberler 09.02.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2015 ylnda 15 yandayken PKK terör örgütü tarafndan kaçrlan ve yüzde 70 engelli raporu olan Muhammed için evlat nöbetinde bekleyiini sürdüren Ruken Canbey, kardeinden teslim olmasn isteyerek, Tek hayalimiz, tek umudumuz, kardeimin eve dönmesi. Annem onun için alyor dedi.

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn düünerek, HDP il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 259 ailenin 890 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 34 aile, çocuklarna kavutu.

ENGELL KARDE çN

2015 ylnda 15 yandayken kaçrlan, yüzde 70 engelli raporlu kardei Muhammed Canbey için nöbetini sürdüren Ruken Canbey, teslim olmas yönünde çarda bulundu. Annesinin, kardei için hemen her gece aladn kaydeden Canbey, en büyük umutlarnn bir gün kardeine kavumak olduunu belirterek, Ayanda da sorun vard, yürüyemiyordu. PKK kardeimi kaçrd, HDP araclyla. Kardeimin eve geri dönmesini istiyoruz. Tek hayalimiz, tek umudumuz, kardeimin eve dönmesidir. Buradan kardeime sesleniyorum. Lütfen ailene, evine geri dön. Annem onun için alyor. Hasta bir çocuun ne ii var dada, ne ii var maarada? Biz bu çocuklar almak için mücadele ediyoruz. nallah hepsi geri dönerler, hepsi ailesine kavuur. Benim kardeim de kavuur. Onu umutla özlemle bekliyoruz. Bir frsatn bulsun, bir eyler yapsn, ulasn bize. Biz muhakkak onu buluruz. Onun için buradayz, o gelmeden kesinlikle buradan ayrlmayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git