Kaya başkan seçildi

AK Parti Diyarbakır İl Kadın kolları Başkanlığı'nın 6. Ologan kongresi yapıldı. Başkan Muzeyyen Kaya, delegelerin oylarıyla, yeniden başkan seçildi.

Haberler 04.02.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin Diyarbakrdaki ilçe tekilatlar kongrelerinin ardndan, kadn ve gençlik bakanlklarna ilikin kongreserisine start verdi. Dün yaplan l Kadn kollar Bakanlnn 6. Olagan Kongresinde Bakan Muzeyyen Kaya, delegelerin güvenini alarak, yeniden bakan seçildi.

6. OLAGAN KONGRE

AK Parti Diyarbakr l Kadn Kollar 6. Olaan Kongresi AK Parti Kadn Kollar Genel Bakan Lütfiye Selva çamn katlmyla bir düün salonunda yapld. Kongrede, Türkiye Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoann mesaj yaynland. çamn yansra kongreye AK Parti Genel Merkez Tekilat Bakan Seda Gören Bölük, 17 ilçenin kadn ve ana kademe bakanlar, Diyarbakr Milletvekilleri Milletvekilleri, Balar Belediye bakan Hüseyin Beyolu, çermik Belediye Bakan ehmus Karamehmetoglu ve l Bakan Süleyman Serdar Budak katld.

çAM, KAZANAN BR TÜRKYE

Kongrede konuan çam, bugün kentte duygusal anlar yaadklarn söyledi. çam, konumasnda baz siyasi partileri eletirerek, unlar kaydetti: Dier taraftan 2 parti, 3 parti birlemiler terör örgütüne en ufak bir ey söylendiinde hemen aya kalkyorlar, hemen söz alp savunmaya geçiyorlar. Biz biliyoruz ki eer bizler salam durursak, eer bizler kadnlar olarak çalmalarmz salam yaparsak, eer biz inandmz yolda azimle yürümeye devam edersek bunlar baaramayacaklar. Biz bunlarn baarmasna asla müsaade etmeyeceiz. Türkiye artk hem masada hem de sahada kazanan bir Türkiye. Türkiye artk tarih yazyor. Türkiye, Diyarbakrda, Karabada tarih yazyor. HA ve SHAlarla snrlarmzda tarih yazyor. Burada bir kardeimizin burnu kanasa Krklarelindeki annemiz alyor.

AK kadnlar olarak Türkiyenin bütününde canlar, kanlar ve var güçleriyle mücadele verdiklerini 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulamak için yol yürümeye devam edeceklerini belirten çam, Gece gündüz demeden çalmaya devam edeceiz. Diline, dinine, rkna, kyafetine bakmadan 83 milyona hizmetkar olan bir liderin talebeleriyiz. ifadelerini kulland.

Pandemi ile bir yldr mücadele ediyoruz. Sosyal koruma kalkanndan vatandalarmzn mümkün olduu kadar dertlerine derman olmaya çalyoruz. Bir taraftan alama çalmalar devam diyor ama maalesef er odaklar da durmuyor, dur durak bilmiyor. diyen çam, öyle devam etti:

DYARBAKIR SOKAKLARINI KARITIRANLAR

Dün Diyarbakr sokaklarn kartranlar bugün Boaziçi Üniversitesinde gençleri bir takm organizasyonlar yaptrarak, gençleri alet ederek ayn Gezi Parknda olduu gibi meselenin 3-5 tane aaç olmad gibi bugün de Boaziçindeki mesele rektör meselesi deildir. Bizler uyank olacaz. Bizler yaadklarmz unutmayacaz. Biz unutmayacaz ve yaadklarmz unutturmayacaz. En fazla çile çeken Güneydoudaki AK kadnlarmz, annelerimiz evlatlarna sahip çkacak ve yaadklarmz asla unutturmayacak. Bizler terör örgütlerinin nereden beslendiklerini çok iyi biliyoruz. Her türlü terör örgütüne kar duruumuzu sergileyeceiz. PKKs da DEA da FETÖsü de alçaktr, aalktr, haindir. Neden bu topraklarn huzurunu bozmaya çalyorlar? çünkü bu topraklarn analar Asyadaki mazlum analarn sesi, derdine de derman olmaya çalyor. Afrikadaki gözü yal çocuklarn, Balkanlardaki mazlumlarn derdine de derman olmaya çalyor ama bizler burada olduumuz sürece, sizler dimdik ayakta durduunuz sürece baaramayacaklar.

RENKL GÖRÜNTÜLER

Tek liste ile gidilen seçimde Müzeyyen Kaya AK Parti Diyarbakr l Kadn Kollar Bakanlna yeniden seçildi. Kongrede yöresel kyafetli kadnlarn arbaneli görseli ilgi çekti.

Ana Sayfaya Git