Kirişci, Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Diyarbakır annelerini ziyaretinde, "Bu kardeşlerimizin öncelikle kendi evlatlarına, kardeşlerine ve yavrularına kavuşması Sayın Cumhurbaşkanımızın da hükümetimizin de devletimizin de en öncelikli konusudur. Bu zamana kadar verilen mücadele, bu zamana kadar sarf edilen çaba bundan sonra da aynı hızda ve kararlılıkta inşallah devam edecektir." dedi.

Haberler 11.06.2022 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt evlat nöbeti 1012. gününde devam ediyor.

Kentte temaslarn sürdüren Bakan Kirici, Vali Ali hsan Su ve AK Parti Diyarbakr Milletvekili Mehdi Eker ile HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti, onlara karanfil verdi.

Ellerinde Türk bayraklar ve çocuklarnn fotorafyla Kiriciyi karlayan aileler, evlatlarnn daa nasl kaçrldn anlatt, terör örgütü PKK ile HDPye tepkilerini dile getirdi.

Kirici, burada yapt konumada, bu anne, baba ve kardelerin, kendi evlatlar ve yaknlaryla ilgili kahramanca mücadeleyi sürdürdüünü söyledi.

Onlar ziyaret etmek ve dinlemek amacyla geldiklerini belirten Kirici, öyle konutu:

Bu terör örgütünün dünyadaki pek çok terör örgütünden ayran en önemli yanlarndan birisi, bunlarn bebek ve çocuk katili olmas. Ve de herhangi bir ekilde bir ayrm gözetmeksizin katletme noktasnda, terör örgütünün iyisi kötüsü olmaz ama herhalde dünyann en kötü terör örgütüdür. Bu ülke 40 yl akn bir süredir bu terör örgütüyle mücadelesini kararllkla sürdürmektedir. Özellikle Sayn Cumhurbakanmzn önderliinde, liderliinde 2002 ylndan beri verilen mücadeleler bilhassa u son yllarda adeta zirve yapmtr.

Kirici, bu mücadeledeki kararlln net olarak artk iyice ortaya konulduuna dikkati çekti. FETÖ terör örgütünün de Türkiyede ifas sonras mücadelenin yeni bir boyut kazandn anlatan Kirici, bu çerçevede de sürdürülen mücadeleden daha somut sonuçlar elde edilmeye balandn bildirdi.

Hiçbir örgütün Türkiye Cumhuriyeti Devletinden daha güçlü olmadn vurgulayan Kirici, bu terör örgütlerinin artk tamamyla yok olmasnn mümkün olduunu aktard.

Kirici, nallah buna çok yaklatmz düünüyoruz. Bu kardelerimizin öncelikle kendi evlatlarna, kardelerine ve yavrularna kavumas Sayn Cumhurbakanmzn da hükümetimizin de devletimizin de en öncelikli konusudur. Bu zamana kadar verilen mücadele, bu zamana kadar sarf edilen çaba bundan sonra da ayn hzda ve kararllkta inallah devam edecektir. ifadelerini kulland.

Bakan Kirici, konumasn öyle tamamlad:

Bu ac sadece onlarn deil. Bu milletin en önemli meziyeti, zor günde beraber olmaktr. Bu zor günde beraberlii de bizim gibi temsil makamnda olan kiiler araclyla, bir kez de bendeniz üzerinden hükümetimizin buradaki kararlln göstermeye çaltk. Bütün kardelerime sabr diliyorum. Bu terör örgütünün mutlaka bu cezay en ar ekilde alaca konusundaki inancmz ve kararllmz ifade ediyorum ve en ksa sürede de yavrularmza kavumalarn Rabbimden niyaz ediyorum.

Daha sonra Bakan Kirici, AK Parti l Bakanln ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Ana Sayfaya Git