Kızıma nefes olun

SMA hastalığına karşı yaşam mücadelesi veren 2 yaşındaki Sümeyye Kurtalış’ın ailesi, tedavi giderlerini karşılamak için destek çağrısında bulundu.

Haberler 28.06.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede yaklak üç bin Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastasndan biri olan 2 yandaki Sümeyye Kurtal, yaam mücadelesi veriyor. Diyarbakrn Balar ilçesine bal Sakall (Kelek) Mahallesinde yaayan Sümeyye Kurtal da Tip-1 SMA tehisi konulan çocuklardan sadece biri. 9 kiloya ulaan ve artk kilo almamas gereken Kurtaln ailesinin, ilaçlarn karlamak için balatt yardm kampanyas dördüncü ayna girdi. Ancak imdiye kadar kampanya kapsamnda sadece 37 bin TL topland. Zamanla yaran Kurtal ailesi, destek çarlarn yineledi.

KIZIM YAASIN

Sümeyyenin hastaln geç fark ettiklerini belirten anne Fidan Kurtal, Kzm SMA Tip 1 hastas. Hastaln 6 aylkken fark ettik. Diyarbakrn bütün hastanelerini dolatk. Nöroloji bölümü yoktu, bir doktor tek vard, Ona da zor ulatk. Bizi Malatyaya yönlendirdi. u an tedavimiz orada devam ediyor. 6nc dozunu alacak. Kzm için kampanya balattk ama çok geride. Valilik, sosyal medya üzerinden yardm kampanyamza izin vermiyor. Ölüme terk ediyorlar resmen. Biz bu karar kabul etmiyoruz. Mahkemeye bavurduk. Fakat mahkeme de henüz sonuçlanmad. Kzmn yaamasn istiyorum. Desteklerinizi bekliyorum. Sümeyyenin sesinin duyulmasn istiyorum. Kzmn bu zor artlar altnda yaamas bir mucize. Lütfen Sümeyyenin sesini duyun. Kzma nefes olun eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git