çoğu zaman ağlayan küçük Muhammedi babaannesi Kevser Tekcanlı yalnız bırakmıyor. Surda yaşanan çatışmalar nedeniyle ailesi dağılan, babaanne ve torun yasak sona erer ve oturdukları evi sağlam görürler umuduyla hemen hemen her gün eskiden oturdukları sokak başına geliyorlar.
KÜçÜK MUHAMMED BLOKLARIN KALDIRILACAĞI VE BİSİKLETİNE KAVUŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR
Diyarbakırın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla beraber yaklaşık 4 ay süren çatışmalar sonrasında 13 Martta operasyonlar sona erdi. Operasyonların bitmesi sonrası birçok mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırılırken arama tarama faaliyetlerinin yürütüldüğü bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı hala devam ediyor. O mahallelerden biri olan Hasırlı Mahallesinde oturan Kevser Tekcanlı ve torunu zihinsel engelli küçük Muhammed de arama tarama faaliyetleri devam ettiği için evlerine gidemiyorlar. Küçük Muhammed evlerini terk ederken geride bisikletini ve oyuncaklarını bırakırken babaanne Kevser Tekcanlı ise geride evini, mahallesini, komşularını bıraktı.
Babaanne ve torunu küçük Muhammed hemen hemen her gün şimdi beton bloklarla kapatılmış olan sokağın başına geliyorlar. Küçük Muhammed blokların kaldırılmasıyla beraber bisikletine ve oyuncaklarına, babaanne ise evine ve komşularına kavuşacağı günü bekliyor.
SURDA YAŞANAN çATIŞMALARDA AİLESİ DAĞILDI
Babaanne Kevser Tekcanlı Surda bulunan evlerinin kendilerinin olduğunu ve şu an kirada oturduklarını belirterek kiranın devlet tarafından karşılandığını, Surda yaşanan çatışmalar sonucu ailesinin dağıldığını, herkesin bir yerlerde olduğunu ve onları çok özlediğini anlatarak artık barış istediklerini söyledi. Küçük Muhammed ile beraber 2 günde bir beton bloklarla kapatılmış sokağa geldiklerini ifade eden Tekcanlı, kirada oldukları için kendi evlerindeki gibi rahat olmadıklarını ve kendi evlerini istediklerini dile getirdi.
KOCASININ YAŞLILIK MAAŞIYLA GEçİNİYORLAR
Kocasının yaşlılık maaşıyla geçindiklerini ve herhangi bir geçim kaynakları olmadığını kaydeden Tekcanlı, şunları söyledi:
Evimizi, mahallemizi, komşularımızı özledik. Barış istiyoruz. Kan daha dökülmesin. Başka ne diyeyim. Kirada kalmak çok zor. Sabrım gelmiyor. Bizim evimiz burada. Bu mahallede. Eve buradan gidip geliyorduk. Evimizi istiyoruz. Muhammedin de arkadaşları vardı onlarla beraber oynuyordu. Bisikletiyle geziyordu. Burada rahattı. Oğlum ve torunlarım yanımdaydı. Şimdi hepsi bir tarafta. çocuklarımı özledim, Muhammed de bisikletini özlemiş. Arkadaşlarını özlemiş. Muhammed zihinsel engelli ve zihinsel engelliler okuluna gidiyor dedi.
Küçük Muhammed ise, Biz evimizi istiyoruz, bizim evimizi açsınlar. Bisikletim burada kaldı. Oyuncaklarım burada kaldı diye konuştu.