Kategoriler
Diyarbakır 27 Nisan 2026
AnasayfaDiyarbakır › Haber
Diyarbakır

Kulp'ta çığ riskine karşı afet ekipleri hazır

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde etkisini artırması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle çığ riskine karşı afet ekipleri teyakkuz durumuna geçti.

Haber Merkezi 09 Ocak 2026 15:28 1

Riskli bölgelerde 24 saat esasına göre görev yapacak ekipler, bugün Kulp Belediye Başkanı Fatma Ay'ı makamında ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptı. Görüşmede olası çığ ve ulaşım risklerine karşı yürütülecek çalışmalar planlandı.
Kulp Belediye Başkanı Fatma Ay, kar yağışının geçtiğimiz günlerde etkili olduğunu hatırlatarak yeni yağışla birlikte ilçede afet risk yönetiminin genişletildiğini söyledi.
Vatandaşların can güvenliği ve ulaşımın aksamaması için her türlü tedbirin alındığını kaydeden Ay, vatandaşların da dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Ekipler 24 saat boyunca hazır bekleyecek. Vatandaşlarımızın da tedbirli davranması hayati önem taşımaktadır" dedi.

Paylaş
Etiketler