Küpeleri sorgulayın

Tarım İl Müdürü uyardı; Kurbanlık alırken bunlara mutlaka dikkat edilsin.

Haberler 14.07.2021 - 08:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Tarm ve Orman l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Kurban Bayramnda kurban vecibesini yerine getirecek vatandalarn kurbanlk hayvan alrken dikkat etmeleri gerekenleri aktard. Vatandalarn, alacaklar hayvann kulandaki küpe numarasyla bakanln mobil uygulamas TÜRKVET üzerinden sorgulama yaparak hayvanla ilgili tüm bilgilere ulaabileceklerini söyleyen Atalar, salkl bir hayvan almann önemine vurgu yapt.

KÜPE NUMARASINDAN SORGULAYIN

Gebe yada yeni dourmu hayvanlarn kesilmemesi gerektiine dikkat çeken Atalar; Özellikle hayvanlarda kulak küpe numarasnn bulunmas gerekir, bunun yan sra bakanlmzn mobil uygulamas TÜRKVET üzerinden küpe numarasyla sorguland zaman hayvanla ilgili tüm bilgilere ulalabilir. Bu ekilde daha sal bir hayvann alnmas salanr. dedi.

Kurban hizmetleri komisyonu tarafndan belirlenen sat ve kesim yerlerinin dnda kurbanlklarn satnn ve kesiminin yaplmamasnn önemine de deinen Atalar, öyle konutu: Geçen yllara oranla daha fazla kurbanlk hayvanmz mevcuttur. Büyük bata yaklak 31 bin civarnda, küçük bata da 74 binin üzerinde hayvan varlna sahibiz. Herhangi bir kurbanlk sorunumuz bulunmamaktadr. Bunun yan sra kurban hizmetleri komisyonu tarafndan belirlenen sat yerleri ve kesim yerleri mevcut. Bu yerlerin dnda hayvanlarn kesilmemesi ve alnp satlmamas gerekmektedir. çevre kirlilii veya ho olmayan görüntü oluturacak herhangi bir kesimin yaplmamas, hayvana eziyet edilmemesi önem arz etmektedir. Yaklak olarak 10 kesim yeri ve 5 sat noktas belirlemi durumdayz. Mahallerde ve uzak yerlerde insanlarn gözü önünde kesilmemesine dikkat edelim. Kurbandan sonra da bir hafta içerisinde kesilen hayvanlarn kulak küpe numaralarnn ya mahalle muhtarna ya da bal bulunduklar ilçe tarm orman müdürlüklerine teslim edilmesi ve bu hayvanlarn sistemden düülmesi gerekir

Diyarbakr Canl Hayvan Borsasnda kurbanlk hayvanlar satmak için gelen hayvan üreticileri, satlarn en çok Kurban Bayramnn bir ve ikinci günlerinde yapldn söyledi.

KURBAN KESM ALANLARI

Diyarbakr merkez ilçelerde 15 kurban kesim yeri açklanrken yerleri ise öyle: Sur lçesi May-Et Kamer Kombinas Mardin Yolu Üzeri, Sur lçesi Güler-Et Kombinas Mardin Yolu Üzeri,Balar Beymir Et Entegre Tesisleri San. Ve Tic.A..Övündüler Mah (OSB) 8. Sok. No:29/1, Balar Kurbanlk Hayvan Pazar skanevleri Yeniköy Mezarl kars, Balar 2. Tatkik Hava Kuvvetleri Komutanl Oto Ykama Yeri Mardin Yolu Üzeri Yunus Emre Mahallesi,Yeniehir Toplu Konut Sabit Semt Pazar,Yeniehir Kurdolu Lojmanlar Alan çindeki Beton Saha,Yeniehir Üçkuyular Toplu Konut Pazar Yeri,KayapnarUrfa Yolu Üzeri Emniyet Lojmanlar(Yeni) Merkezi Istma Sistem Binas Yan, Kayapnar Urfa Yolu Üzeri Emniyet Lojmanlar (Eski) Merkezi Istma Sistem Binas Yan,Kayapnar Peyas Mahallesi MKB Yan, Büyükehir Belediyesi Canl Hayvan Borsas Mardin Yolu Üzeri Canl Hayvan Pazar, Büyükehir Belediyesi ehitlik Kömür Tevzi Sahas Etraf, skan Evleri Yeniköy Mezarl Kars Kurbanlk Hayvan Pazar, Kayapnar Peyas Mah. Kayapnar Cad. MKB Lisesi Alt ve çarkl Mah. Besi çiftlikleri.

Ana Sayfaya Git