Maskeye uyuldu!

Diyarbakır'da maske uygulaması: Yasağa uymayanlara 900 lira ceza

Haberler 23.06.2020 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs salgnyla mücadele kapsamnda 56 ilde sokaa maskesiz çkmak yasakland. Diyarbakrn da aralarnda bulunduu illerde yasaa uymayanlara 900 lira para cezas kesilecek.

Türkiyede yeni tip korona virüs salgn önlemleri kapsamnda birçok ilde sokaa çkarken maske takma zorunluu uygulamas balad. Valilik ve Salk Bakanl açklamalaryla 56 ilde sokaa maskesiz çkmak yasakland. Korona virüs tedbirlerinin banda gelen maske kullanm zorunluluuna ilikin 81 il valiliine 18 Haziranda yaz gönderen çileri Bakanl, bugüne kadar bu kural ihlal edenlerin uyarlp bilgilendirilmesini, bu günden sonra 900 lira idari para cezas uygulanmasn istedi.

Bakanln yaznn ardndan Diyarbakrda da maske uygulamas fiilen balad. Güvenlik güçleri sokak ve cadde banda denetim gerçekletirirken resmi araçlarda sosyal mesafe ve maskesiz dolama ile ilgili uyarlar yapld. Diyarbakrn Sur ilçesinde ise vatandalarn büyük bir ksmnn maske takt görüldü.

YASAA UYMA HAL

Vatandalardan Halit Atik, maske takmann zor olmadn belirterek, Takanlardan Allah raz olsun, takmayanlara ceza kesilsin. Cezaya kar deilim kessinler, herkes maskeli dolasn. Hastal önlemek için herkes taksn. çok zor bir ey deil, maskeyi takmak, o kadar vakann önüne geçmek için takanlardan Allah raz olsun, takmayanlara ceza kessinler dedi.

Esnaflardan Umut çetin, maske takmayanlara ceza kesilmesini istedi. çetin, Daha önce yapmalar gerekirdi, hastal önlemek için art. Kalabalk ortamlarda iç içe el eleyiz, bir türlü düzen salayamyoruz, insanlarmzda hastal yenmek için heves yok. Bu ceza az, biraz daha yükseltsinler para korkusu insanlarda olduunda takarlar. Burada kimi maskesiz yakalarlarsa yazsnlar gözlerinin yana bakmasn. Hepimizin sal için diye konutu.

Ana Sayfaya Git