Narin'den alınan örnekler ölüm nedenini ortaya çıkaracak

Diyarbakır’da 19 günlük arama seferberliği sonrası cansız bedenine ulaşılan Narin’den alınan kemik ve doku örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda. Yapılacak incelemeler ile Narin'in nasıl öldürüldüğü ortaya çıkarılacak.

Haberler 11.09.2024 - 16:47 Son Güncelleme : 11.09.2024 - 16:47

8 yaşındaki Narin Güranın derede cansız bedeninin bulunmasının ardından sıra, soruşturmaya yön verecek adli tıp çalışmalarında. Bunun tespiti için adli tıp süreci, Diyarbakırın yanı sıra İstanbulda da yürütülüyor.

Narinin 11 saat süren otopsisinde ve olay yerinde alınan bazı doku örnekleri, ileri tetkik ve incelemeler için İstanbul Adli Tıp Kurumuna götürülmüştü. Ayrıca cansız bedeninin bulunduğu çuvaldan çıkan, Narine ait olduğu sanılan kemik de burada.

Narinin kesin ölüm nedeni naaştan alınan örnekler üzerindeki çalışmalar tamamlanınca ortaya çıkacak.

Diyarbakırın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustosta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güranın amcası S.G, 2 Eylülde çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güranın 8 Eylülde kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Şüphelilerden N.B. de jandarmadaki ifadesinde amca S.Gın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüş ve dün adliyeye sevk edilmişti.

çıkarıldığı sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde ise amca S.Gın Arifin kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm. şeklinde kendisini tehdit ettiğini iddia eden N.B, çocuğu kasten öldürmeye iştirak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ana Sayfaya Git