O mekanizmayı dağıtacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye sınırlarımız boyunca adım adım kurmakta olduğumuz 30 kilometre derinliğindeki güvenlik koridorunu inşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Böylece çocuklarımızı kandırıp dağa götüren mekanizmayı tamamen ortadan kaldırmış olacağız." dedi.

Haberler 30.05.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Diyarbakr annelerinin evlat nöbetinin 1000. günü dolaysyla düzenlenen programa telefon balantsyla katld.

Diyarbakrdaki yürei yank analarn her birine ahs, ei Emine Erdoan ve millet adna teekkür eden Erdoan, Evlatlarn veya yaknlarn terör örgütünden kurtaran anneleri tebrik ediyorum. Halen bu mücadeleyi yürüten annelerimizin de bir an önce evlatlarna veya yaknlarna kavumalarn diliyorum. dedi.

Diyarbakrdaki annelerin, terör örgütü ve onun güdümündeki partiye Diyarbakrdan çok önemli bir mesaj verdiini ifade eden Cumhurbakan Erdoan, sözlerine öyle devam etti:

Bu ülkenin cesur ve dirayetli anneleri olarak onlara boyun emeyeceinizi gösterdiniz. Evlatlarnza veya yaknlarnza kavumak için verdiiniz esiz mücadeleyi en bandan beri takdirle takip ediyoruz. Mücadelenizin her aamasnda çileri Bakanmzla ve dier arkadalarmzla birlikte yannzda yer aldk. Bundan tam 1000 gün önce Hatice Akar kardeimizle balayan mücadeleniz, eine ender rastlanr bir evlat sevgisi, merhamet, azim destan olarak imdiden tarihe altn harflerle yazld. Terör örgütü artk meydann bo olmadn bildii için evlatlarmza kolayca kanca atamyor. Örgütün güdümündeki parti de bu alçak plana pervaszca araclk yapamyor.

ahsm, ülkem ve milletim adna sizlere ne kadar teekkür etsem azdr. Sizler, anne yüreinden daha güçlü bir organizasyon, daha güçlü bir silah olmadn ispatladnz. Bütün dünya, teröristlerin yannda yer alsa da annelerin kalplerindeki sevgi ve gözlerindeki kararllkla karlarna çkmas, o hainlerin tüm dengelerini bozmaya yetti. Kandrlarak dalara götürülüp, istismara maruz braklan ve ölüme sürüklenen her bir evladmzn szsn yüreimizde hissediyoruz.

KRL DÜZEN KÖKÜNDEN YIKIYORUZ

Diyarbakrda ve dier ehirlerde annelerin verdii mücadeleyi, snr ötesindeki harekatlarla tamamladklarn belirten Erdoan, örgüte katlmn neredeyse sfr düzeyine inmesinde güvenlik güçleri ve askerlerin operasyonlar kadar annelerin mücadelesinin de etkili olduunu vurgulad.

Artk çocuklar kandramayan, mevcut elemanlarn saflarnda tutamayan terör örgütünün faaliyet sahalarn birer birer kapattklarn kaydeden Erdoan, Kendi evlatlarna yurt içinde ve yurt dnda her türlü eitim ve hayat imkann salayanlarn sizin evlatlarnzn kan üzerinden kurduklar kirli düzeni kökünden ykyoruz. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Suriye snrlarmz boyunca adm adm kurmakta olduumuz 30 kilometre derinliindeki güvenlik koridorunu inallah en ksa sürede tamamlayacaz. Böylece çocuklarmz kandrp daa götüren mekanizmay tamamen ortadan kaldrm olacaz. Bu ülkenin siz Diyarbakr annelerine çok büyük ükran borcu vardr. Bu milletin siz Diyarbakr annelerinin mücadelesinden alaca çok ders vardr. nallah bu tablo nesiller boyunca kulaktan kulaa aktarlarak geleceimizi aydnlatan bir a dönüecektir. Bir kez daha her birinize teekkürlerimi sunuyor, Rabbimden bir an önce evlatlarnza ve yaknlarnza kavumanz diliyorum. stanbuldan sizlere selam, sevgi ve sayglar sunuyorum.

Telefon balantsn yapan çileri Bakan Süleyman Soylu da Erdoann konumasnn ardndan Sayn Cumhurbakanm Allah raz olsun. Bütün annelerin hürmetleri, sayglar var. Siz sahip oldukça onlarn cesaretleri artyor, gücü artyor efendim. Buradan Diyarbakrdan selamlarmz iletiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git