Oğlum 9 yaşında kaçırıldı

Anne Rukeyda Adıyaman, "Oğlum okuldan kaçırıldı. Hamza ne olur gel" derken, Abla Aysun Adıyaman "Kardeşim daha 9 yaşında, küçücüktü. Bir an önce kardeşime kavuşmak istiyoruz" dedi.

Haberler 18.11.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine, Hakkariden gelen bir aile daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 443üncü gününde sürüyor.

Hakkariden 4 yl önce 9 yanda daa kaçrlan olu Hamza için gelen anne Rukeyda ve kz Aysun Adyaman da oturma eylemine dahil oldu.

Anne Rukeyda Adyaman, gazetecilere yapt açklamada, olu için oturma eylemine katldn belirterek Olum okuldan kaçrld. Hamza ne olur gel. dedi.

Abla Adyaman da kardeinin okul çanda 9 Mart 2016da kaybolduunu ifade ederek aylar sonra kardei Hamzann terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn örendiklerini söyledi.

Kardeim kandrlmad, kaçrld. diyen Adyaman, Kardeim daha 9 yanda, küçücüktü. Hiçbir ey bilmiyordu. Dört yldr acsn yayoruz. ifadelerini kulland.

KARDEME KAVUMAK STYORUZ

Adyaman Diyarbakr annelerinin eylemini televizyondan gördüklerini, umut duyduklarn belirterek çok üzgünüz. Bir an önce kardeime kavumak istiyoruz. diye konutu.

Kardeine güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Adyaman, Bizi görüyorsa gelsin. Annem kardeimin acsyla mahvoldu. Yalvarrm bir an önce gelsin bize. Devletimize teslim olsun. ifadelerini kulland.

Evlat nöbetini sürdüren aileler de 9 yandaki bir çocuun terör örgütü PKK tarafndan kaçrlmasna tepkilerini dile getirdi.

EVLAT NÖBET 443ÜNCÜ GÜNÜNDE

Vandan 8 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan kz eyma Sancar için katld oturma eylemini sürdüren Nazl Sancar, 442 gündür devam ettirdikleri eylemlerinde kararl olduklarn vurgulad.

13 yandaki kzm elini kolunu balayarak zorla kaçrdlar. Benim kzm HDP götürdü, PKKya teslim etti. ifadelerini kullanan Sancar, öyle konutu:

Benim kzm geri versinler. Kzm istiyorum. Artk yeter, bu annelerin feryatlarn duysun. Dokuz yl ne demek ben dokuz yldr evlat hasreti çekiyorum. eyma kzm eer sen annenin sesini duyuyorsan çk gel, devlet güçlerimize teslim ol.

Diyarbakrdan 5 yl önce kandrlarak daa götürülen olu Doan için eylemi sürdüren baba Hac Güger da evladna kavuuncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Güger, Sonucu ne olursa olsun biz buradayz. HDP, sözde Halklarn Demokrasi Partisidir, Kürt gençlerini kandrp daa götürüyor. çksnlar bu annelerin yanan yüreine bir su serpsinler bakalm. Ne diyecekler, ne cevap verecekler. Suçlu suçunu zaten kabullenmi suskunluuyla bire bir kabuldür. diye konutu.

Ana Sayfaya Git