Oğlunu kurtardı, kendisi boğuldu

Serinlemek için sulama kanalına giren oğlunun boğulma tehlikesi geçirdiğini gören baba Karakoç suya atladı. Oğlunu kurtardı, ancak Karakoç kanaldan çıkamayarak boğularak öldü.

Haberler 29.07.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde Ali Karakoç, boulma tehlikesi geçiren olunu kurtarmak için kanala atlad. Olunu kurtaran Karakoç, sudan çkmay baaramaynca bouldu. Kralkz Dicle Projesiyle Pompajl Sulama Birlii Bakan Hasan Denizhan, yaanan boulma olaylarna kar uyarda bulunurken, Bayramnz ac gününüz olmasn dedi.

OLUNU KURTARMAK STERKEN

Ac olay önceki gün ölen saatlerinde Ergani ilçesine bal Morkoyun Mahallesi yaknlarnda meydana geldi. Serinlemek için su kanalna giren olunun, boulma tehlikesi geçirdiini gören 40 yandaki baba Ali Karakoç, suya atlad. Olunu kurtararak, Sulama Kanalnn içinden çkaran Karakoç, tüm imkanlarn kullanmasna ramen kanaldan çkmay baaramad.

BABA GÖZLERDEN KAYBOLDU

Ali Karakoç, bir süre sonra gözden kayboldu. Olay haber alp gelen Karakoçun yaknlar, yaptklar aramayla Karakoçun cansz bedenine, olay yerinden çok uzakta buldular. Cesed kanaldan çkarld. Karakoçun cenazesi jandarmann incelemesinin ardndan otopsi için Ergani Devlet Hastanesinin morguna kaldrld. Olayla ilgili kapsaml soruturma balatld.

SULAMA BRL UYARDI

Öte yandan, her yaz döneminde boulma vakalarnn art gösterdii Diyarbakr ve yöresiyle ilgili Kralkz Dicle Pompajl Sulama Birlii Bakan Hasan Denizhan uyarda bulundu. Bayramnz ac gününün olmasn diyerek uyarda bulunan Bakan Denizhan öyle dedi;

Gerek ülkemiz genelinde ve gerekse ilimizde havalarn normelin üzerinde snmas nedeniyle Vatandalarn baraj gölü, gölet ve sulama kunallarna serinlemek amacyla gördüklerini görüyoruz. Ancak barj gölü, gölet ve sulama kanallarnda yüzmenin ölüm riski tad konusunda, Kralkz ve Dicle Pompajl Sulama Birlii yetkilileri olarak uyar yahmaktayz. Sulama kanallarnda yüzme bilmek bile insan koruyamamaktadr. Bu tür eylemler ölümle neticelenmektedir. Önümüzdeki Bayram günlerinin ac günlere dörümemesi için bu uyarlar dikkate almalyz.

Ana Sayfaya Git