Öğretmen olacaktı!

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 247 ailenin evlat nöbeti, 828’nci günde de devam etti. Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3’üncü sınıfta okurken Aralık 2018’de kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Özgür için HDP'nin Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan Latife Ödümlü, “Oğlum kaçırılmasaydı şimdi öğretmen olarak öğrencilere ders veriyor olacaktı. Oğlum arkadaşlarını da al gel, devlete teslim ol” dedi.

Haberler 08.12.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen 247 ailenin evlat nöbeti, 828nci günde de devam etti. lk eylemi balatan Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 33 oldu.

TESLM OL

Siirtli olup, Orduda yaayan Latife Ödümlü, Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3üncü snf örencisi olu Özgürün, yaklak 3 yl önce terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn ve o günden sonra irtibatlarnn kesildiini söyleyerek, teslim olmas çarsnda bulundu. Olunu almadan HDP Diyarbakr il binas önündeki eylemine son vermeyeceini anlatan Ödümlü, Olum kaçrlmasayd imdi elinde kalemi ile örencilerine ders veriyor olacakt. Öretmen olay çok istiyordu dedi. Olu Özgüre kavumadan eylemine son vermeyeceini dile getiren Ödümlü, sözlerini öyle sürdürdü:

Ben burada olum Özgür için oturuyorum. Olum gelmeden buradan ayrlmayacam. Olum gel artk. 3 senedir burada seni bekliyorum. Bak ablan da geldi seni bekliyor burada. Sen de kaç gel, devlete teslim ol, ceza yok, hiçbir ey yok. Arkadalarna söyle onlar da gelsin, hep beraber gelin. Bu ac bitsin artk. Yamur, kar yaacak çimler yeerecek ve sen gelmezsen yine buradan kalkmayacam. Sen Dicle Üniversitesinde kimya okuyordun. imdi elinde kalem örencilere ders veriyordun. Senin orada ne iin var olum ? Nasl arkadalarn seni kandrd oraya götürdü, imdi sen onlar kandr, al getir. Gel devlete teslim et, ceza yok hiçbir ey yok. Kaç kii geldi hiç ceza yoktur.

HDP Diyarbakr il binas önünde evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret eden Kulp Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mustafa Gözlet, Allah sizi evlatlarnza sa salim kavutursun dileinde bulundu.

Ana Sayfaya Git