Oksijen makinesine bağımlı kaldı!

Sigara nedeniyle oksijen makinesine bağımlı kaldı; gençlerin ibret almasını istedi

Haberler 01.06.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta 12 yandan beri sigara içen ve akcier hastal nedeniyle 5 yldr da oksijen makinesine baml yaayan Mehmet Erener (56), 31 Mays Dünya Tütünsüz Gününde gençlerin kendisinden ibret almasn istedi.

Gazi Paa Mahallesinde oturan 9 çocuk babas Mehmet Erener, 5 yl önce nefes darl sorunu yaaynca Ankarada doktora gitti. Akcierinde sorun tespit edilen Erenere, 12 yanda çevresindekilere özenerek balad sigaray brakmas tavsiye edildi. Ancak buna ramen sigaray brakmayan Erenerin rahatszl ilerledi, yataa ve oksijen makinesine baml hale geldi.

SGARA YÜZÜNDEN

Yatann banda 3 oksijen makinesi bulunan Erener, 31 Mays Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle, gençlerin kendisini görerek sigaraya yaklamamasn istedi. Erener, Baktm millet içiyordu, ben de içeyim dedim. lk balarda keyfine içtim. O zamanlar dar çkyorduk. Sigara fazla etkilemiyordu. Evlerimiz, tarlalarmz vard. Artk o da yok. çerde sigara içe içe mahvolup gidiyoruz. Rahatszlm sigaradan balad. Akcierimde skntlar oldu. Nefes alamadm, Ankaraya gittim. Orada 2 hafta yattm. Ondan sonra geldim yine sigaraya baladm. Ayn skntlar yaadm. Ben sigara içtiim zaman bir hafta sonra tekrar eski halime geliyorum. Artk bir sigara dahi içsem fark ediyor. Oksijen cihazlar olmadan 2 saat dahi nefes alamyorum. 5 yldr bu cihazlara balym. Gençler kendilerini bu seviyeye getirmesinler. Bu cihazlarm görsünler. Bir akam 2 saat bile cihazlara balanmamaym dersem yatamam. Nefes alamyorum dedi.

OKSJEN MAKNASINA BALI

Arkadalarnn yanna çkamadn, gezemediini ifade eden Erener, Piknik yapamyoruz. Öyle bir duruma gelmiiz ki yataa mahkum kalmz bu sigara yüzünden. Gençlere tavsiyem, bu sigaray içmesinler. Benim gibi yataklara dümesinler. Sigara insan öldürür diye konutu.

Ana Sayfaya Git