Okuyup meslek sahibi olacaktı

Bir yılı aşkın süredir HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin hikayeleri yürek burkmaya devam ediyor. Çocuğu dağa kaçırılan acılı annelerden İmmihan Nilifırka, "Mesleğini seviyordu, dört gözle bekliyordu, bütün belgeleri taktir ve teşekkür alıyordu. Sırf bize yük olmamak içi sabah okula gidiyordu, akşam ise restoranda çalışıyordu" dedi.

Haberler 07.09.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr il binas önünde 3 Eylül 2019dan beri oturma eylemi yapan aileler, evlat nöbetinin 1inci yln geride brakt. Tüm olumsuz artlara, teröristlerin ve uzantlarnn tehditlerine ramen aileler eylemden vazgeçmedi. Teslim olan her çocuk, eyleme dahil olan her aile örgütün çözülmesini salarken, ailelerin umutlarn da yeertti.

OLUMUN EL KALEM TUTMASI GEREKRKEN SLAH VERLD

Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü son snf örencisiyken 21 Mart 2015te terör örgütü tarafndan daa kaçrlan olu Mehmet (22) için oturma eylemine balayan mmihan Nilifrka, olunun elinin kalem tutmas gerekirken silah verildiini dile getirdi. mmihan Nilifrka, olunun muhabir olmak için dört gözle okulunu okuduunu kaydederek, çocuklarnn ellerindeki kalemin alnp boylarndan büyük silahlar verildiini söyledi. Nilifrka, Mehmet hayrl bir evlatt, bu yaa kadar bizi üzecek bir ey yapmamt. Bizim kimse ile iimiz olmaz, siyasetle de iimiz olmaz, biz gariban bir aileyiz. Mehmetle aramz çok iyiydi, kavga, iddet yoktu. Bu zamana kadar hiç üzmedi bizi, çok hayrl bir evlatt. Hiçbir kötü huyu yoktu, okuyordu. Bize yük olmamak için okuldan döndüü gibi i arard. zmirde okuyordu, arkada yapt, saf ve içi temiz bir çocuktu. çine kapankt, her eyi bizle paylamazd. Gittikten sonra kardeleri, ben ve babasna darbe oldu. Yaayamyoruz, 5 yldr gözya döküyor, önümüzü göremiyoruz. Kulamz telefonda, gözümüz kapda, Mehmetle yatp onunla kalkyorum ama Mehmet yok. lk göz arm, cierim gitti biz mahvolduk. Sürekli alyorum, çok hayrl bir evlatt. Mehmet olum beni duyuyorsan gel, kapmz sana açk, ailecek seni çok özledik, perianz. Ben PKK ve HDPden çocuumu istiyorum. Diyarbakrn sadece ismini biliyordum, buraya geldim olumun burada ayak izinin olduunu biliyorum. Bütün dünya bilsin çocuklar buraya getirip uyuturucu veriyorlar, gece kamyona katp götürüyorlar. Bu anneler alamasnlar, yeter artk dayanamyoruz. Dar çkyorum Mehmet, içeri geliyorum Mehmet. Oradan tandm ama yolda bir örenci gördüümde benim de olum böyleydi, srtnda çanta vard. Mesleini eline alacakt, Mehmet nereden geçtiyse hep söylerim buradan geldi buradan gitti diye. Mesleini seviyordu, dört gözle bekliyordu, taktir ve teekkür alyordu. Srf bize yük olmamak içi sabah okula gidiyor, akam ise restoranda çalyordu. Gittikten sonra bir video atmlard, grup halinde gençler vard. 10 yanda bir genç kzn dada ii ne. Boynundan büyük bir silah veriyorlar, kalemi braktrp silah verdiler. Biz bunu asla kabul etmiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git