Orası senin yerin değil!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2013'te 15 yaşındayken kaçırılan kızı Zübeyde için Diyarbakır'da HDP binası önündeki evlat nöbetini sürdüren Esmer Koç, 'Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar' ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan jüri özel ödülünü evlat nöbetindeki aileler adına aldıktan sonra kızına teslim ol çağrısında bulundu. Esmer Koç. "Kızım gel, askerler hepsi senin ağabeylerindir, kardeşlerindir. Orası senin yerin değildir" dedi.

Haberler 28.03.2022 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda evlatlar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler, 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi balatt. 274 ailenin 937 gündür sürdürdüü eylemde 35 aile, çocuuna kavutu.

JÜR ÖZEL ÖDÜLÜ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl tarafndan bu yl dördüncüsü düzenlenen Türkiyeye Enerji Veren Kadnlar ödül töreninde evlat nöbetindeki anneler de jüri özel özel ödülüne layk görüldü. Evlat nöbetindeki Rahime Ta, mmihan Nilifrka ve Esmer Koç ödülü, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoandan ald. 2013te 15 yandayken kaçrlan kz Zübeyde için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelerek eylemini sürdüren Esmer Koç, kendilerini ödüle layk görenlere teekkür ederek, unlar söyledi:

Bu ödülü aldm için çok mutluyum, çok sevindim. Ben buradan kzma da sesleniyorum; kzm gel, devletimiz hem anamzdr, hem babamzdr. PKK-HDP hep bizi öldürüyor. Yüreimizi yakyor, yüreimiz yanyor. Allah bin kere devletimizden raz olsun. Devlet elimizi tutuyor, tekrardan bizi aya kaldryor. Kzm gel, askerler hepsi senin aabeylerindir, kardelerindir. Oras senin yerin deildir. Oras zalimin, hainin yeridir. Gel askerimize, polisimize teslim ol. Artk yeter ben dayanamyorum. Kapm sana açktr kzm, sen benim evladmsn. Ne olursa olsun sen benim kabulümsün. Artk yeter bu acy çekmek isteniyorum.

Ana Sayfaya Git