Ortak tutum şart

Diyarbakır'daki STÖ'lerden ortak açıklama: Cinayete karşı herkes tutum alsın İzmir’de HDP’li Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin ortak açıklama yapan Diyarbakır’daki sivil toplum örgütleri, ırkçı saldırıyı kınayarak, herkesi tutum almaya çağırdı.

Haberler 19.06.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) zmir l Bakanl binasna yaplan saldrda parti çalan Deniz Poyrazn katledilmesine yönelik tepkiler sürüyor. çok sayda sivil toplum örgütü, Poyrazn katledilmesine ilikin Diyarbakr Barosu Adli Yardm Binasnda basn toplants düzenledi.

Diyarbakr Barosu, Diyarbakr Ticaret Ve Sanayi Odas (DTSO), Diyarbakr Esnaf Sanatkarlar Odas Birlii (DESOB), Diyarbakr Ticaret Borsas, nsan Haklar Dernei Diyarbakr ubesi (HD), TMMOB Diyarbakr l Koordinasyonu, Hak nisiyatifi Diyarbakr Temsilcilii, Diyarbakr Tabip Odas, Diyarbakr Sanayici ve nsanlar Dernei (DSAD), Dou ve Güneydou Kadnlar Dernei (DOGUNKAD), Diyarbakr Mermerciler ve Madenciler Dernei (DMAD), Dou ve Güneydou Sanayici ve nsanlar Dernei (DOGUNSFED), Diyarbakr Serbest Muhasebeci Mali Müavirler Odas ( DSMMMO), Mazlumder Diyarbakr ubesi, Güneydou Tekstil, Sanayi ve nsanlar Dernei ( GÜNTAD ), Amed Kesk ubeler Platformu, Disk Bölge Temsilcilii, nsan Haklar Vakf Diyarbakr Temsilcilii (THV), Özgürlük çin Hukukçular Dernei (ÖHD) Diyarbakr ubesi, Diyarbakr Organize Sanayi Adamlar Dernei (DOSAD), Diyarbakr Di Hekimleri Odas, Sosyal Hizmet Uzmanlar Dernei Diyarbakr ubesi (SHUDER), Rosa Kadn Dernei, Göç ve nsani Yardm Vakf adna ortak metni Baro Bakan Nahit Eren yapt.

SALDIRININ ZEMN HAZIRLANDI

Son yllarda muhalefette yer alan partilerin liderlerine, yöneticilerine, üyelerine ve eletirel aktörlere yönelik saldrlarn yaygn ve olaan hale geldiine vurgu yapan Eren, Bugüne kadar yaplan saldrlara kar kamuoyunun ve siyasi partilerin ortak bir tepki ortaya koymam olmasna ve özellikle failler hakknda etkin ve caydrc bir yarg sürecinin iletilmediine hep beraber tanklk ettik. Hep birlikte ahit olduumuz bu cezaszlk süreci bugünkü nefret saldrsna zemin hazrlamtr dedi.

SYASETLERNDE MUHALFLER HEDEF

Yargnn bu siyasi saldrlar koruyan tutumunun yan sra siyasetçilerin ötekiletirici ve kriminalize edici üslubunun bugünkü gibi rkç saldrlara yol açtn ifade eden Eren, bu siyaset tarznn kamusal alanda adalet ve eitlik talebinde bulunanlar bata olmak üzere, muhalif tüm kesimleri hedef haline getirdiini belirtti.

ETKN BR SORUTURMA TALEB

Eren, konumasnn devamnda u ifadeleri kulland: Bu siyasal anlay ve atmosfer hukuk d, karanlk ve paramiliter güç odaklarnn da siyasal alana yönelik açk tehditlerini ve fiziki saldrlarn normalletirmektedir. Biz aada imzas bulunan Sivil Toplum Örgütleri olarak; her eyden önce bu rkç saldrda yaamn yitiren Deniz Poyraza rahmet diliyor, ailesine ve HDPye basal dileklerimizi iletiyoruz. Bir siyasal partiyi hedef alan ve bir mensubunun yaamn yitirmesiyle sonuçlanan bu siyasi saldry demokrasiye ve toplumsal bara yönelik provakatif bir saldr olarak kabul ediyor ve knyoruz. Saldrnn bütün yönleri ile aça çkarlmas için etkin ve hzl bir soruturma yürütülmesini talep ediyoruz. Hükümet bata olmak üzere siyasi partileri bu ve benzeri saldrlara kar daha açk ortak bir tavr belirlemeye, kriminalize edici söylemlerini terk etmeye ve ülkenin gerçek sorunlarn konuarak çözmeye davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git