"Peygamberler şehri"nde ramazan buruk başladı

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla ramazan ayını buruk karşıladı.

Haberler 25.04.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamberlerin atas kabul edilen Hazreti brahimin doduu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti uayp peygamberlerin yaad rivayet edilen kent, dünya inanç turizminin yan sra kültürel deerleriyle de ön plana çkyor. Hazreti brahimin doduu makam ile atee atldna inanlan Balklgöl, Hazreti Eyyüpün çile çektii makam olarak kabul edilen Sabr Mekan da kentteki önemli ziyaret noktalarnn banda geliyor.

Ramazanda oluan manevi atmosferiyle dikkati çeken kentte, ziyaretçilerin ibadetlerini yaptklar, vakitlerinin çounu geçirdikleri dini mekanlar bu yl koronavirüs salgn nedeniyle ziyarete kapatld. Ramazan ayn, ilk kez bu mekanlar ziyaret etmeden geçirecek anlurfallar, on bir ayn sultann buruk bir ekilde karlad.

GERçEKTEN HER BRMZ BU BURUKLUU YAIYORUZ

l Müftüsü Mehmet Tatan, koronavirüs nedeniyle buruk bir ramazan yaayacaklarn söyledi. Kovid-19 nedeniyle ramazann bu yl farkl geçeceini belirten Tatan, Ramazan ay bu yl bir baka geldi. Mekke, Medine ve Kudüsten sonra çok deerli olan peygamberler ehri anlurfaya ramazan öyle bir buruk geldi ki gerçekten her birimiz bu burukluu yayoruz. dedi.

Salgn nedeniyle toplu yaplan birçok ibadetin bu yl gerçekletirilemeyeceini anmsatan Tatan, inananlarn bu ibadetlerini tek balarna yapabileceklerini ifade etti.

Tatan, kentteki dini mekanlarn ziyarete kapal olmas nedeniyle vatandalarn ramazan evlerinde aileleriyle birlikte en güzel ekilde geçirmeleri gerektiini ifade ederek öyle devam etti:

Ramazan oruç aydr, Kurann bu ayda indirilmesi aslnda bu aya deer vermektedir. Kuran- Kerimi belki çoumuz okuyoruz ama onun anlaman, manasn belki hiçbirimiz oturup da okumadk. Bu bir frsattr evde kaldmz sürece çoluk çocuumuzla okuduumuz Kurann mealini okuyarak Rabbimizin bize gönderdii mektubun içeriini anlamaya çalrsak, Resulullahn hadislerini okuyarak Resulullah anlamaya çalrsak ramazan ayn salgn nedeniyle gidemediimiz o güzel mekanlarn verdii manay da yaayarak bu ay güzelce geçirmi olacaz.

BR FAKRN EVNDE BR FTAR SONRASININ AçILMASINA SALGIN MAN DEL

Tatan, kentte ramazan aynda yaatlan mukabele geleneinin salgn tedbirleri kapsamnda camilerde yaplamayacan dile getirdi. Bunun yerine mukabeleyi televizyonlardan yaynlayarak gerçekletireceklerine dikkati çeken Tatan, unlar kaydetti:

Her ramazanda birlikte yaplan mukabele bu yl yine olacak. Diyanet TV ve kentimizin 3 kanalnda hocalarmzn okuyaca hatimleri, mukabeleleri yine dinleyeceiz, onlara elik edeceiz. Toplu iftar sofralarmz olmayacak ama bir fakirin evinde bir iftar sofrasnn açlmasna salgn mani deil ki... Belki birlikte iftar sofrasna oturmayacaz ama bir karde aile edinip acil ihtiyaçlarn karlayabiliriz. Gelin hep beraber bu ayn temas olan sorumluluk bilincini yeniden hatrlayalm. Bu süreçte komumuza, ailemize, çoluk çocuumuza, ehrimize sahip çkalm. Gelin ramazan yine dinleyeceimiz mukabelelerle, evimizde klacamz teravihlerle, devletimizin bize yükledii görevleri yerine yetirmekle geçirelim.

Ana Sayfaya Git