Piyasa durgun

İkinci el araç satışının durması galericiler sitesini sessizliğe bürüdü.

Haberler 12.05.2021 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN-Batmandaki otomobil sektörü temsilcileri 17 günlük tam kapanma sürecinin ilerini durma noktasna getirdiini söyledi.

Salgndan en çok etkilenen sektörlerden birinin de ikinci el otomobil sektörünün olduunu ifade eden sektör temsilcileri, piyasann bayramdan sonra tekrar canlanmasn ümit ettiklerini belirtti.

Sektör temsilcileri, ikinci el araç fiyatlarnn dümesine ramen al ve satn olmadn kaydetti.

Site bombo halde

17 günlük tam kapanma süreciyle faaliyetlerinin tamamen durma noktasn geldiini belirten oto galerici esnaf Hamdullah Baz, Tam kapanma kararndan en çok etkilenen sektörlerden biriyiz. Noterler, bankalar ve belli oto ekspertizler açk olmasna ramen galericiler kapal. Galerici esnafnn umudu bayram öncesiydi, yasaklarn gelmesiyle bayram öncesi site bombo halde kimse yok. ehirleraras yolculuun kstl olmas ve ehir merkezi kapal olmas ilerimizi durma noktasna getirdi. diye konutu.

Bayramdan önce güzel bir sirkülasyonun olmasn bekliyorduk

Araç fiyatlarnn dütüü dönemde kimsenin araç alamadn belirten Baz, kinci el araç fiyatlar dümü durumda. u an frsattr, müterinin tam alma zamandr. Bayramdan önce de güzel bir sirkülasyonun olmasn bekliyorduk. Araç fiyatlarnn tam rayna geldii ve deerini bulduu zamand. Millet de yasaklardan dolay artk araç alaym m almayaym m tereddüdüne girdi. Umudumuzu bayramdan sonraya braktk. nallah daha kötü senaryolarla karlamayz. dedi.

Ortama her arabada 7-8 bin lira fiyat dütü

kinci el araç fiyatnn tekrar yükselebileceini vurgulayan bir dier oto galerici esnaf Ayetullah Ak ise unlar söyledi:

Salgndan dolay alnan tam kapanma kararnn etkisiyle ikinci el araç satlar durmu durumda. ehirleraras seyahatlerin zorunlu hallerin dnda olmamas araç satlarn olumsuz etkiliyor. nallah bayramdan sonra satlar balarsa yüzümüz güler. Sat olmadndan dolay u anda araç fiyatlar ise düütedir. Ortama her arabada 7-8 bin lira fiyat dütü. Kiralk araç veremeyen baz oto kiralama esnaf araçlarn satmak zorunda kalyor. Bayramdan sonra bu kstlamalar devam ederse ikinci el araç fiyatlar tekrar yükselir. Bu da en çok vatanda madur eder.

Ana Sayfaya Git