PKK'lı Demirtaş’a tepki

HDP'nin tutuklu eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı kardeşi Nurettin Demirtaş, Diyarbakır'da evlat nöbetindeki ailelere yaptığı tehdit gibi skandal çağrıya evlat nöbetindeki ailelerden tepki geldi.

Haberler 11.03.2021 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demirtan açklamalarna tepki gösteren evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydn, Demirta açklamasnda bizlere eylemi sonlandrn gelin çocuklarnz kampta görün diyerek bizi çocuklarmzla tehdit ediyor. Artk HDPnin iç yüzünü herkes görsün. Ha HDP, ha PKK aralarnda herhangi bir fark yoktur dedi.

çocuklar terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlmasnda HDPyi sorumlu tutarak partinin Diyarbakrdaki il bakanl önünde 555 gündür aileler evlat nöbetini sürdürüyor. Ailelerin evlat nöbeti devam ederken, HDPnin tutuklu eski e Genel Bakan Selahattin Demirtan terörden arananlar listesinde krmz kategoride yer alan iyar kod adl kardei Nurettin Demirta, ailelere skandal bir çarda bulundu.

EVLAT NÖBETNDEK ALELERE KÜSTAHçA TEHDT

PKKnn Avrupada yayn yapan bir yayn organna makale yazan ve hem çocuklarn ellerinde olduunu itiraf eden, hem de aileleri AK Parti propagandas yapmakla suçlayan terörist Nurettin Demirta, Bu aileler AKPyi ikna edebiliyorsa AKP bombardman yapmasn, PKK alanlarna gelsinler, çocuklaryla görüsünler. O çadrlarda geçirdiiniz her gün sizi çocuklarnzdan daha fazla uzaklatrmaktan baka ie yaramyor diyerek HDP il binas önündeki ailelere tehditler savurdu.

Eli kanl terör örgütünün krmz bültenle aranan terör listesinde yer alan Nurettin Demirtan bu sözlerine HDP Diyarbakr il binas önünde 555 gündür evlat nöbetinde olan ailelerden tepki gecikmedi. Olu terör örgütü tarafndan kaçrlan baba Süleyman Aypdn, terörist Nurettin Demirtaa tepki gösterdi. 5 yl önce kaçrlan olu Özkan (20) için 3 Eylül 2019dan beri HDP il binas önünde oturma eylemini sürdüren Diyarbakrl Süleyman Aydn, Demirtan sözlerini sert dille eletirdi.

6,5 MLYON SEçMEN HDPYE, PKKYA DESTEK VERMELER çN OY VERMED

Bugün 555 gündür halkn çocuklarn çalan partinin önünde olduunu belirten Süleyman Aydn, HDPyi iaret ederek, nann bu arkamda gördüünüz buras bir siyasi parti deildir ve buras PKKnn kalesidir. Buras Kürt halkna sahip çkmayan partinin merkezidir. HDPnin 6 milyon 500 bin oy alan bir seçmeni var ve bu seçmenler bunlara PKKya destek vermeleri için oy vermedi. Maalesef HDP sözünde durmad ve HDPyi HDPden koruyan bir CHP zihniyeti vardr. Ekrem mamolu belediye bakanln brakm HDPnin sözcülüünü yapyor. HDPnin Genel Bakan Pervin Buldan ile kol kola gezerek aaç ve fidan dikiyorlar. Onlara çarm aaç ve fidan dikeceklerine gelsinler burada anne ile babalarn feryadn duysunlar. CHP, HDPye desek vermemi olsayd inanyorum uanda hepimizin çocuklar geri gelmiti diye konutu.

Demirtan açklamalarna da tepki gösteren Aydn, Demirtan açklamasnda bizlere eylemi sonlandrn gelin çocuklarnz kampta görün diyerek bizi çocuklarmzla tehdit ediyor. Artk HDPnin iç yüzünü herkes görsün. Ha HDP, ha PKK aralarnda her hangi bir fark yoktur. Bizler sonuna kadar bunlarla büyük bir mücadele vereceiz. Devletimiz büyük bir devlettir ve çocuklarmzn kurtarlmas için büyük bir mücadele veriyorlar. Allah Cumhurbakanmz ve çileri Bakanmz bamzdan eksik etmesin. çocuklarmz için büyük bir mücadele veriyorlar ve bizler de burada HDP ile büyük bir mücadele veriyoruz. Artk HDPnin iç yüzünü herkes görsün ve bizler eylemimizden kararlyz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git