Polisin 'Lastik yakacaktı' izlenimiyle 3 yıl hapis cezası

DİYARBAKIR'da eylem yapmak için yola lastik taşıdığı iddiasıyla 6 ay tutuklu kalan 23 yaşındaki Veysel Tanrıverdi'ye, 'Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'ten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Haberler 01.10.2015 - 23:45 Son Güncelleme : 01.10.2015 - 23:45

Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma suçundan da 1 yıl 3 ay ceza verilen ve bu cezası ertelenen Tanrıverdi, hiç bir olaya karışmadığını ileri sürdü. Tanrıverdiyi yakalayan polis ise Lastikleri yakacağı izlenimi oluştuğu için yakaladık dedi.

Diyarbakırda inşaat işçisi Veysel Tanrıverdi, 3 Aralık 2014 günü merkez Bağlar İlçesinde caddeyi trafiğe kapatmak amacıyla yakmak için otomobil lastiği taşıdığı ve PKK örgüt adına eylem yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alındığında bir aylık evli olan Tanrıverdi, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, hazırlanan iddianamede hakkında Silahlı terör örgütüne üye olma ve Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma suçlarından 13 yıla kadar hapis cezası istendi.

LASTİKLERİ YAKACAĞI İZLENİMİ UYANDI

İddianamenin kabulünün ardından Tanrıverdinin tutuklu yargılaması 5inci Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. İlk duruşmada ifade veren Tanrıverdi suçlamaları reddetti. Tanrıverdiyi yakalayan polis memuru ise ifadesinde şöyle dedi:

4- 5 kişi lastiklerle yolu kapatmıştı. Lastiklerin içinde kağıt veya benzeri birşey yoktu. Sanık o kişiler arasındaydı. Kovalamaca sonucu yakaladık. Elinde lastikleri yakacak birşey görmedik. Lastiklerin yanındaki grupta görünce lastikleri yakacağı izlenimi uyandı. Olay yerinde yüzü maskeli kimse yoktu. Lastikleri yakıp yakmayacakları henüz belli değildi.

EMNİYET: O GÜN EYLEM OLMADI

Bunun üzerine mahkeme Emniyet Müdürlüğüne olay tarihinde ve öncesinde örgütün eylem çağrısı olup olmadığı ve olay günü bir eylem yapılıp yapılmadığını sordu. Gelen cevapta, olay günü bir eylem çağrısı olmadığı, Diyarbakırda da herhangi bir eylem ve olay olmadığı bildirildi.

HAPİS CEZASI VE TAHLİYE

Son celsede kararını açıklayan mahkeme Tanrıverdiyi Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığa Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, bu cezayı erteledi. Duruşmada Tanrıverdinin tahliyesine hükmedildi.

HAKSIZLIĞA UĞRADIM

Yakalandığı yerde yaşadığı olayı anlatan Veysel Tanrıverdi haksızlığa uğradığını ve psikolojisinin bozulduğunu savunarak şöyle konuştu:

Ben yol kapama ve lastik yakma eylemine katılmadım. Benim PKK ile bir ilişkim yok. Eve doğru yürüyordum. Yürüdüğüm sırada yolun lastik ile kapatıldığını gördüm. Herhangi bir grup yoktu ve lastikler yanmıyordu. Birden polis beni yakaladı. İki polis yanaşıp koluma girdi. Ne oluyor? dediğimde vurmaya başladılar. Polislere bugüne kadar taş atmış, kavga etmiş bile değilim. Hiç bir suça karışmayan ve kendi halinde bir insanım. 1 aylık evliyken, geçimimi sağlama derdindeyken, örgüt üyeliğinden haksız şekilde tutuklandım.

TEMİZ ETTİLER

Veysel Tanrıverdinin avukatı Hanım Gökdere ise dosyada müvekkilini suçlayacak tek bir delil olmamasına rağmen bu cezanın verildiğini belirterek, Kararı temyiz ettik. Dosya şu an Yargıtayda. Sadece bir polisin öngörüsü üzerine ceza aldı. Haksızlığa uğradığını düşünüyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır