Rektör Eronat oldu!

Diyarbakır’ın aylardır gündemini meşgul eden Dicle Üniversitesi Rektörü kim olacak sorusu, önceki gece yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50’e yakın aday başvurusunun bulunduğu rektörlük seçiminde, Prof. Dr. Kamuran Eronat’ta karar kıldı. Önceki gece D.Ü’nün da aralarında bulunduğu 13 Üniversiteye rektör ataması yapıldı. Buna göre Prof. Dr. Kamuran Eronat, D.Ü Rektörü oldu. Uzun yıllardır Üniversitesin Fen Edebiyat Fakültesinde Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Başkanlığı görevini yürüten, halen aynı bölümde öğretim üyesi olan Eronat, aynı zamanda iki dönem Diyarbakır Milletvekilliğini yapan Oya Eronat’ın da kardeşi oluyor. Evli bir çocuk babası olan Prof. Dr. Kamuran Eronat’ın, ulusal ve uluslararası bir çok dergide makaleleri yayınlandı.

Haberler 16.08.2024 - 09:58 Son Güncelleme : 16.08.2024 - 09:58

Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kamuran Eronat atandı. Uzun yıllardır Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Türk Dili ve Edebiyat alanında öğretim görevlisi ve bölüm başkanlığı görevinde bulunan Eronat, İki dönem AK Partiden Diyarbakır Milletvekili olan Oya Eronatın kardeşi oluyor.

REKTÖR ERONAT OLDU

Diyarbakır ve Dicle Üniversitesinin aylardır gündemini meşgul eden Dicle Üniversitesine kim rektör olarak atanacak sorusunu, önceki gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın, aralarında D.Ünün de bulunduğu 13 Üniversiteye rektör atamasıyla, yanıt buldu.

50 ADAY BAŞVURUSU

Mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoçun da aralarında bulunduğu 50ye yakın öğretim üyesinin aday olduğu Dicle Üniversitesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun yıllardır üniversite bünyesindeki Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamuran Eronatın atanmasına onay verdi.

MİLLETVEKİLİNİN KARDEŞİ

Evli bir çocuk babası olan Eronat, iki dönem AK Partiden Diyarbakır Milletvekili görevini yürüten ve halen Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı bünyesinde İnsan hakları Başkanı olan Oya Eronatın kardeşi oluyor. Eronatın önümüzdeki günlerde, mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoçtan görevi teslim alacak.

ERONAT KİMDİR?

1967 yılında Diyarbakırda doğdu. 1986 yılında Diyarbakır Anadolu Lisesi ile noktalanan lise öğrenimini, 1988 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile başlayan üniversite öğrenimi takip etti. 1992 yılındaki mezuniyetinden sonra 1993te aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans öğrenimine başladı. Türk Hikyeciliği ve Rasim Özdenören konulu yüksek lisans çalışmasını 1995te tamamladı. Bu arada kısa bir dönem öğretmenlik görevinde bulundu. 1994 yılında ise Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olarak atandı. Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Adalet Ağaoğlu-İnsan ve Eser adlı doktora çalışmasını 2004te tamamlayarak bilim doktoru unvanını aldı. 2006 yılında aynı üniversitenin Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne yardımcı doçent olarak atandı. 2007-2009 yıllarında mevcut bölümde bölüm başkanlığını yaptı. Ulusal ve uluslar arası nitelikteki dergilerde çeşitli makaleleri bulunuyor. Evli ve bir çocuk babası. İngilizce bilmekte ve bölümdeki öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir.

DİĞER REKTÖR ATAMALARI

Resmi Gazetede yayımlanan atama kararlarına göre, Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Özlenen Özkan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Mandal, Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Uğur Ünal, Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necip Şimşek, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Adnan Sözen ve çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2nci, 3üncü ve 7nci maddeleri gereğince yaptı.

Ana Sayfaya Git