‘Sağlık emekçileri serbest bırakılsın’

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, SES üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Haberler 01.06.2021 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Emek ve Demokrasi Platformu, Salk Emekçileri Sendikas (SES) üye ve yöneticilerin gözalt sürelerinin uzatlmasn tepki çekmek amacyla, Yeniehir ilçesindeki Ofis semtinde yer alan Hazal Parknda basn açklamas gerçekletirdi. Salk ve Sosyal hizmet emekçilerinin salk hakk ve mücadelesinin sesi yarglanamaz pankartnn açld açklamada, Faizme kar omuz omuza ve Zafer direnen emekçinin hakk olacak sloganlar atld.

SERBEST BIRAKILSINLAR

Platform adna açklama yapan SES Diyarbakr ube Ebakan iyar Güldiken, salgn eletirileri sebebiyle SES üye ve yöneticilerinin hukuksuz bir ekilde gözaltna alndklarn belirterek, 8 gündür gözaltnda tutulan arkadalarmza suç üretmeye çalmanz bounadr. Gözaltna alnan salk emekçileri derhal serbest braklsn dedi.

HUKUKSUZLUU KABUL ETMYORUZ

Pandemi sürecinde yaamn yitiren salk emekçileri ilikin bilgi veren Güldiken, Pandeminin balamasndan bu yana en az 434 salk emekçisinin yaamn yitirdii, 150 binden fazla salk emekçisinin enfekte olduu bu dönemde, salk emekçilerine yönelik yaplan basklar ve hukuksuzluu kabul etmiyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git