Sağlık merkezinde rezalet!

Kayapınar'daki Sağlık merkezinde bir kişi pantolonunu indirip, sağlık çalışanlarına küfretti

Haberler 19.02.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 65 ya üstü kiilere Covid-19 as yapld srada Aile Sal Merkezine gelen kimlii belirsiz kii, salk çalanlarndan önce pansuman malzemesi istedi ardndan pansuman odasna girerek, pantolonunu indirdikten sonra kendisiyle ilgilenilmedii iddiasyla küfretmeye balad. Bu anlar, cep telefonu ve güvenlik kameralarnca anbean kaydedildi. Küfürlere maruz kalan hemire Sermin Yoku (31), Pantolonu inik ekildeydi. Orada ar hakaretler, küfürler etmeye balad. Pansuman yaptrmak istiyorum. Bana pansuman yaplmad, pansuman malzemesi verin diye barmaya balad. Daha sonra yüz yüze bir temasmz oldu. Bu defa bana ve aileme küfretmeye balad. Karakola gidip, ikayetçi oldum dedi.

Olay, 12 ubatta merkez Kayapnar ilçesi Gaziler semtinde bulunan Aile Sal Merkezinde meydana geldi. 65 ya üstü kiilere Covid-19 as yapld srada içeri gelen kimlii belirsiz kii, bararak salk çalanlarndan pansuman malzemesi istedi ve ardndan pansuman yaplan odaya girdi. Salk çalanlar, kiinin kimlik bilgilerini isteyip, kendisiyle ilgilenileceini belirterek, sakinlemesini ve oturmasn talep etti. Bu srada pantolonu indirerek, dar çkan kii, kendisiyle ilgilenilmediini iddiasyla salk çalanlarna barmaya ve küfretmeye balad. Hemire Sermin Yokua yönelen kii, barmaya ve küfretmeye devam etti. Yoku, arkadalar tarafndan bir odaya götürülürken, durum polise bildirildi. Kimlii belirsiz kii de dar çkarld. Olay, cep telefonu ve güvenlik kameralarnca anbean kaydedilirken, hemire Sermin Yoku, 65 ya üstü kiileri aladktan sonra karakola giderek ikayetçi oldu. Polis ekipleri, kimlii belirsiz kiinin belirlenip, yakalanmas için çalma balatt.

PANTOLONU NKT, AIR HAKARETLER ETMEYE BALADI

Yaad korku dolu anlar anlatan hemire Sermin Yoku, 13 yldr görev yaptn dile getirerek, Sistem o gün Türkiye geneli younluk nedeniyle ar iliyordu. Zaten kamera görüntülerinde de var. Kiinin kendisi pansuman için girdiini iddia etti. Barmalar geliyordu. Biz a uygulamas yaparken, en son bizim alama yaptmz odaya girdi. Pantolonu inik bir ekildeydi. Orada ar hakaretler, küfürler etmeye balad. Pansuman yaptrmak istiyorum dedi. Hastalar da biz de koridora çktk. Sonra Bana pansuman yaplmad, pansuman malzemesi verin diye barmaya balad. Ar küfürler etti. Daha sonra yüz yüze bir temasmz oldu. Bu defa bana ve aileme küfretmeye balad. çerideki hastalar korkup kaçt. Tekrardan küfretmeye balad. Bana hakaretler, küfürler etmeye baladktan sonra ben de barmaya baladm. Arkadalarm beni arka tarafa ald. Ondan sonra kendisi tekrardan bizim acil odamza gelip, malzemeleri yere att diye konutu.

KAYETç OLDUM

Küfür ve hakaretlerine maruz kald kiinin, yaklak 8 dakika merkezde kaldn ve daha sonra uzaklatn aktaran Yoku, Kiinin kimlik bilgisi yok. Hiçbir ey yok. Kendisinde olmad belliydi çünkü hem sallanyordu hem de sarf ettii küfürlerden dolay kendisinde olmad belliydi. Polis çardk. Bir ekip geldi. Bizden ekal istedi. Etraf tarayacaklarn söylediler. ikayetçi olacak msnz? diye sordular. ikayetçi olacam söyledim. Younluk olduu için o esnada polis ekipleri ile gidemedim. Ölen aras gittim ama kiinin ekali dnda bir ey olmad için bir sonuç elde edemedim dedi.

BÖYLE EYLERE çOK ÜZÜLÜYORUZ

Normal artlarda bu durumlarla çok karlatklarn anmsatan Yoku, unlar söyledi:

lk defa böyle aryla karlatm. nsanlarmz o kadar hogörüsüz ve duygusuzlamaya baladlar ki hogörülü olmak bu kadar zor deil. Bizim yaptmz görev ne parayla ne de pulla yaplacak bir meslek deil. Vicdanmzla hareket ediyoruz. nsanlara yardmc olmaya çalyoruz ama karlnda o kadar seviyesiz eyler görüyoruz ki. Bizi ailelerinden bir abla ya da karde olarak görmek varken neden bu ekilde bir tepkiyle karlayoruz, gerçekten anlam veremiyorum. Biz o ekilde davranmyoruz hiçbir hastamza. Hep vicdanmzla hareket ederek yardmc olmaya çalyoruz ama karlnda böyle eyleri görünce de çok çok üzülüyoruz. Bir tek o olay deil son da olmayacak.

Ana Sayfaya Git