Sağlıkta Ücret düzenlemesi

Sağlık-Sen, sağlıkçıların ücret düzenlemesinin bir an önce yasalaşmasını istedi

Haberler 16.02.2022 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk-Sen Genel Bakan Semih Durmu, salk çalanlarnn maalarn iyiletirecek düzenlemenin kapsayc ekilde bir an önce TBMM gündemine getirilmesi talebinde bulundu.

Sendikadan yaplan açklamaya göre, Durmu, beraberindeki heyetle AK Parti Grup Bakanvekili Mustafa Elita TBMMdeki makamnda ziyaret etti.

Ziyarette, Kovid-19 salgn sürecinde tüm salk çalanlarnn büyük bir özveri ve çaba gösterdiini belirten Durmu, unlar kaydetti:

ÜCRET DÜZENLEMES

Salk çalanlar fedakarca çalmalarnn karln görmek istiyor. Bata hekimlerimiz olmak üzere tüm salk çalanlarmz büyük bir beklenti içerisinde. Atlacak bu adm salk sisteminin gelecei açsndan da hayati önem tayor. nsani manada fedakarlkta snr tanmayan, her türlü tehdide ve zorlua ramen millete hizmetten geri durmayan salk çalanlarna yönelik 78 gündür bekleyen ücret düzenlemesi, Gazi Meclisimize emanet edilmi bir hakkn teslimidir. Salk çalanlar daha fazla bekletilmemeli.

Salk çalanlarnn maddi-manevi kayplar yaadndan ve tükenmiliklerinden bahseden Durmu, Bir vatandamzn salk hizmetine bavurusu 1 ylda ortalama 9,8 iken u anda MHRSden randevu bile alnamayan bir döneme girildi. Türkiyenin baar hikayesi olan salkta dönüüm hzla çökmekte. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git