Şehir hastanesi ertelenmesin!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı: Şehir hastanesi ertelenmemesi gereken acil bir ihtiyaç

Haberler 09.01.2021 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 5 yldr ina edilmesi planlanan bin 455 yatakl 2 ehir hastanesiyle ilgili açklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç, ehir hastanesinin ertelenmemesi gereken acil bir ihtiyaç olduuna dikkati çekti.

Türkiyede 12si faal olmak üzere 10u da yapm aamasnda toplam 22 ehir hastanesi bulunuyor. Salk sorunlaryla sürekli gündemde olan ve bir yandan da bölgenin salk merkezi olmas hedeflenen Diyarbakrda ise 5 yldr ina edilmesi planlanan, 705 yatakl olmas öngörülen Yeniehir ehir Hastanesi ve 750 yatakl planlanan Üçkuyular ehir hastanesiyle ilgili bir adm atlmad.

Pandemi sürecinde kentin ehir hastanesine olan ihtiyacnn aciliyetine vurgu yapan HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç, geçtiimiz 5 yllk süreçte proje ile ilgili hiçbir gelime olmamasnn düündürücü olduunu söyledi.

DEVLET HASTANELER, DOKTOR EKSKLNDEN DOLAYI HTYACA CEVAP VEREMEZ DURUMA GELMTR

ehir hastanesine olan ihtiyacn aciliyetine dikkati çeken Dinç, öyle devam etti:

Son yllarda ilimizde ehir hastanesinin yaplaca yönünde birçok açklama yapld. HÜDA PAR olarak ilimizin stratejik konumunu göz önüne aldmz zaman ehir hastanelerinin bakanlk tarafndan yaplyor olmas çok önemli ve gerekli gördüümüz bir husustur.

Özellikle de salgn sürecinde ilimizin ehir hastanesine olan ihtiyac çok youn olarak hissedilmitir. Salgn sürecinden dolay ilimizde bulunan birçok hastane, fonksiyonlarn tam olarak yerine getirememi ve yetersiz kalmtr. Bölgedeki il ve ilçe devlet hastaneleri, alannda uzman doktor eksikliinden dolay ihtiyaca cevap veremez duruma gelmilerdir. Bu maksatla memleketimiz için artk daha fazla ertelenmemesi gereken çok acil bir ihtiyaçtr.

HÜDA PAR OLARAK GEREKL TAKBATI HALKIMIZ ADINA YAPACAIZ

ehir hastanesinin isiz gençler için de bir istihdam kayna olacan kaydeden Dinç, Memleketimiz Güneydounun kalbi olduundan dolay gerek yurt içi gerekse de yurt dndan hasta kabul etmektedir. Bu derece stratejik bir öneme sahip olan ilimizde salk sisteminin en iyi ekilde iletilmesi gerekiyor. limiz gerek Türkiye gerekse de ilimize yakn snrlar olan ülkeler için Salk Turizmi açsndan önemli bir merkez haline gelmelidir. Ayrca yaplmas planlanan ehir hastanesinin memleketimizin en önemli meselelerinden biri olan isizlik sorununun çözümüne dair az da olsa katk sunacan ümit ediyoruz. Bu anlamda ehir hastaneleri ile beraber ilimizin salk sisteminin halkmzn ihtiyaçlarna cevap verebilecek bir duruma gelmesi için HÜDA PAR olarak gerekli takibat halkmz adna yapacaz. Memleketimizin faydasna olacak her adma katk salayamaya devam edeceiz. ifadelerini kulland

Ana Sayfaya Git