Şehitlere son görev!

Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Turgut ve Mavitaş ile teknisyen Boğa için tören düzenlendi

Haberler 05.11.2016 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde PKKl teröristlerce düzenlenen saldrda ehit olan polis memurlar Semih Turgut ve smail Mavita ile teknisyen Mehmet Hanefi Boa için tören gerçekletirildi.

Diyarbakr l Emniyet Müdürülüünde düzenlenen törende ehitlerin Türk bayrana sarl naalar katafalka konuldu, öz geçmileri okundu ve dua edildi.

l Emniyet Müdür Yardmcs Alper Güne, törende yapt konumada, ülkenin birlik beraberliine kasteden, ilin huzur ve güven ortamna gölge düürmek isteyen hainlerce saldr düzenlendiini söyledi.

çevik Kuvvet ube Müdürlüüne yönelik bomba yüklü aracn infilak ettirilmesi sonucu 2 polis memurumuz, 1 sivil personelimiz ve 6 vatandamz olmak üzere toplam 9 kii ehit dümü. çok sayda vatandamz ve meslektamz yaralanmtr. diyen Güne, mazisi an ve erefle dolu olan ve neferi olmaktan gurur duyduklar tekilatlarndan 3 kiiyi daha kaybetmenin acsnn herkesi derinden yaraladn belirtti.

ASLA YILDIRAMAYACAKLAR

Güne, bu tür hain saldrlarn kendilerini asla yldrmayacan vurgulad.

Törene katlan ehit yaknlar gözyalarn tutamad. Vali Hüseyin Aksoy ehit yaknlarn teselli etmeye çalt. Polis memurlar ehit olan meslektalarnn naan tekbirlerle cenaze aracna tad.

Vali Aksoy, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirilen Kaymakam Cumali Atillann katld törenin ardndan ehit Turgutun naa Nevehire, ehit Mavitan cenazesi Kayseriye, teknisyen Mehmet Hanefi Boann cenazesi ise Diyarbakrn Eil ilçesine uurland.

Ana Sayfaya Git