Sesimizi duyun!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 02.06.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 273üncü gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Ayten Elhaman, yapt açklamada, olu Bayram için oturma eylemi yaptn, ondan 2 yldr hiçbir haber alamadn söyledi.

Elhaman engelli çocuuna baktndan dolay sürekli oturma eylemine katlamadn dile getirerek, 200 yl da geçse buray terk etmeyeceim. Ölümüne geldik buraya. Ölsek de kalsak da anneler olarak buradayz. dedi.

Evladna seslenen Elhaman, öyle devam etti:

HDP sizi kandrarak götürdü. Gelin devletimizin güçlü ellerine snn. Devletimiz hep yanmzda, gelin teslim olun. Olum gel seni bekliyorum. Olum benim ilk göz armsn, seni çok özledim. Ben onsuz o da bensiz dayanamazd ama ne yaptlar ne ettiler olumu kandrdlar. Bütün gençlere sesleniyorum. HDPye ve onun gençlik kollarna aldanmasnlar. diyen Elhaman, Ben u anda asker yolu gözlemek istiyordum. Olumun u anda askerde olmas gerekiyordu. Niye kandrdlar?

EYLEM SONLANDIRMASI çN TEHDT ETTLER

Diyarbakrdan 9 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Mehmet için eylem yapan Ömer Tokay da dün evinin önünde tehdit edildiini söyledi.

Tokay, öyle konutu:

Dün evimin önünde arkadalarmla oturuyordum. Evimin önünden geçen bir ahs bana Sen bizi rezil ettin. dedi. Ben de Sen kimsin? dedim. Bana Ben HDP Gençlik Kollarndaym. dedi. Daha sonra ahs fotorafm çekti. Fotorafn PKKya atacam, onlar da gereini yapacak. dedi. Ben de hemen ahs polise ikayet ettim. Derhal gelen polis ekibi onu gözaltna ald. Eylemime sonuna kadar devam edeceim.

Ana Sayfaya Git