Silvan’da yasak ve çatışmalar devam ediyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı devam ederken, PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının cadde ve sokaklara açtığı hendekleri kapatan güvenlik güçlerine YDG-H üyeleri ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle ilçede yer yer çatışma çıkarken, çeşitli semtlerden silah sesleri duyuldu.

Haberler 03.10.2015 - 15:52 Son Güncelleme : 03.10.2015 - 15:52

Silvan Kaymakamlığı tarafından dün sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Silvanda başlayan operasyonlarla birlikte dün gün boyu aralıklarla süren ancak gece duran silah sesleri, bugün öğleye doğru yeniden başladı. İlçenin Tekel, Mescit, Konak ve Feridün mahallelerinde YDG- Hlilerin cadde ve sokaklara kazdığı hendekleri kapatma, barikatları kaldırma operasyonu yapan polis ekiplerine, PKKlılar yuvalandıkları yerlerden ateş açmaya başladı.

Zırhlı araçların desteğiyle operasyonu sürdüren güvenlik güçleriyle YDG-H üyeleri arasında ilçenin bir çok noktasında çatışma çıktı. Silah sesleri çeşitli mahallelerden yankılanırken, sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede halk evlerine olayların bitmesini bekledi.

Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ile Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksekin de bulunduğu gruplar Diyarbakır ve Batmandan Silvana geldi. Ancak güvenlik güçleri HDP ve DBPlilerin ilçeye girişine izin vermedi. Bu gelişme üzerine HDP ve DBPliler ilçe girişinde beklemeye başladı.

Kaynak: DHA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır