Soğan astı

PKK'dan kaçan oğlu Mustafa Biçer'e kavuşan Ayşegül Biçer, 2 yıldır önünde eylem yaptığı HDP il binasına soğan astı. Eyleme katıldığı gün HDP´lilerin `Senin oğlun gelirse, biz de kulağımıza soğan takıp eşek gibi anırırız´ dediğini öne süren Biçer, "Eğer sizde gurur varsa bu soğanları kulağınıza takar eşek gibi anırırsınız" diye konuştu. PKK'dan kaçan oğlu Mustafa'ya önceki gün kavuşan Ayşegül Biçer, evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi. Biçer, Bu çadırı devirmek için tüm çocukların dağdan inmesi lazım. O zaman bu çadırın ismi 'zafer çadırı' olacaktır" diye konuştu.

Haberler 31.07.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK tarafndan daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak HDP il binas önüne gelip evlat nöbetine balayan anne Ayegül Biçer, aradan 2 yl geçmesinden sonra evladna kavutu. Nöbete balad srada HDPlilerin olun dadan gelirse kulaklarmza soan takp, eek gibi anracaz sözleri üzerine anne Biçer, elinde soanlarla HDP Diyarbakr il binas önündeki çadra gelerek HDPlilerin sözünde durmas için çarda bulundu.

OLU TESLM OLDU

çocuklar PKK tarafndan zorla daa kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da evlat nöbetine balayan ailelerin nöbeti devam ederken, önceki gün olu Mustafa ile buluan anne Ayegül Biçer evlat nöbetine balad srada baz HDPlilerin Olun gelirse biz kulaklarmza soan takp, eek gibi anracaz demilerdi. Anne Biçer, olu terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmas ve dün onunla bulumasyla bugün HDP il binasna soan asarak kendisine o sözleri söyleyen HDPlileri sözlerinde durmaya davet etti.

ALELERN YANINDA

HDP Diyarbakr il binas önünde eylemde olan aileleri ziyaret eden anne Ayegül Biçer, kendisiyle birlikte getirdii soanlar HDP il binasnn penceresine asmadan önce açklamada bulundu.

Ellerinde soanla HDPlileri soanlar kendisinden almaya davet eden anne Biçer, 3 Eylül 2019 tarihinde HDP Diyarbakr il binas önüne gelip, olumu PKK ve siyasi kolu olan HDPden söke söke alacam söylemitim. O gün HDP yetkilileri Olun gelirse biz kulaklarmza soan takp, eek gibi anracaz demilerdi. Bakn soanlar da benden olsun diyorum ve sizler için getirdim. Eer sizde erkeklik, eref ve gurur var ise ben buradaym gelip bu soanlar kulaklarnza takp eek gibi anrrsnz dedi.

PARTYE SOAN ASTI

Olu Mustafann ikenceye ve kötü muameleye maruz kaldn aktaran anne Biçer, Siz çocuklarmza öyle bir zulüm ve ikence yapmsnz ki bir deri bir kemik kalmlar. çocuklarmz büyük bir iddete maruz kalm ve nere insan haklar, çocuklarmz dada ikenceye maruz kalmlar. Benim çocuumun videosunu terör örgütü PKKnn yayn organlar dört dörtlük bir video çekip bana çeken PKK yandalar kanallar buradan diyorum ki; benim çocuum o video çekilirken silah basks ve büyük ikenceler görerek çekmisiniz. Buradan herkese çarm HDP ve PKKnn gerçek yüzünü görün diyorum. Biz evlatlarmz kazandk, dileriz bütün anne ve babalar evlatlarn kazanrlar. çok ükür ve çocuum bana dedi ki, anne senin feryadn duydum ve geri geldim. Allahma binlerce ükürler olsun. Bu zafer sadece Diyarbakr anne ve babalarnn zaferi deildir, bu zafer Türkiye Cumhuriyetinin zaferidir. Biz burada mücadele ettik, en büyük mücadeleyi devletimizin güvenlik güçleri de krsalda mücadele etti. Ben buradan güvenlik güçlerimize ve bugüne kadar hep yanmzda olan basn mensuplarna teekkür ediyoruz. Bu zafer hepimizin de zaferidir. Her gelen genç, yeni bir fidan demektir ve yeni fidanlar kazanmaya devam edeceiz. Allahn izniyle tek bir evlat ve tek bir terörist kalana kadar biz bu mücadelemize devam edeceiz. Bu çadrn buradan kalkmas için bütün çocuklarn dadan inmesi gerekir aksi halde bu çadr kalkmayacaktr buradan ve bu çocuklarn tamam gelince bu çadrn ismi de zafer çadr olarak kalacaktr diye konutu.

Evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydn ise, Ayegül Biçere teekkür ederek, eylemlerinde asla vazgeçmeyeceklerini ve çocuklar gelinceye kadar nöbete devam edeceklerini söyledi.

Yaplan açklamann ardndan anne Ayegül Biçer, evlat nöbetindeki dier ailelerle birlikte elinde bulunan soanlar HDP il binasnn penceresine ast.

Ana Sayfaya Git