SON DAKİKA! Diyarbakır’da dev operasyon

Diyarbakır Lice, Silvan ve Kulp ilçelerinde PKK’ın üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu belirlenen teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.

Haberler 24.02.2017 - 22:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, Lice, Silvan ve Kulp ilçeleri krsal alannda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen PKKl teröristleri ve i birlikçilerini etkisiz hale getirilmesi, teröristler tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemeleri ele geçirilmesi amacyla operasyon düzenlenecei bildirildi.

Açklamada, operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak amacyla l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince Silvan ilçesine bal Dolapldere, Daclar, Mutluca, çaldere, Lice ilçesine bal Kyköy, Dallca, Türeli, Kutlu, Kulp ilçesine bal Demirli, Taköprü krsal mahallerinde sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla bugün saat 16.30dan geçerli olmak üzere, ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasann uygulanaca belirtildi.

Yasak kararnn, sivillerin zarar görmesini önlemek için alnd vurgulanan açklamada, buna riayet edilmesinin vatandalarn can ve mal güvenlii bakmndan önemli olduu ifade edildi.

Ana Sayfaya Git