Sosyal işbirliği

Yenişehir Belediyesi ile Dicle Üniversitesi arasından iş birliği protokolü

Haberler 16.02.2022 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçe Belediyesi ile Dicle Üniversitesi (DÜ) arasnda Yeniehir lçesinin kalknmas, akademik aratrmalarn yaplmas, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve tarmsal projeleri ortak uygulayarak ilçe halkna daha kaliteli hizmet sunulmas amacyla Birlii Protokolü imzaland.

Yeniehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen Yerel Yönetimlerin Kapasitelerinin Gelitirilmesi Birlii Protokol Törenine, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Belediye Bakan Yardmclar Mustafa Temel, Hac Cebe, Hüseyin Balpetek ve Arif Yldrm katld.

BELEDYE ÜNVERSTE BRL

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmas sonras Birlii Protokolü imza töreni öncesi konuan Kaymakam Murat Beikci, Dicle Üniversitesi ile imzalanacak olan Birlii Protokolü ile Yeniehir lçesinin kalknmas ve ilçede akademik aratrmalarn yaplmasnn salanacan söyledi.

Yerel Yönetimler, insanlarn hayatna bir çok alanda ve farkl sektörlerde birçok hizmeti sunan kurumlar olduunu belirten Beikci, Ulamdan alt yapya, üst yapdan sosyal belediyecilie, sosyal belediyecilikten donatlara, hayatn birçok alannda farkl hizmetleri sunan organlardr. Diyarbakr, çok kadim bir kent, Anadolunun slam ile bulutuu ilk kapsdr. Böylesine önemli bir kentin merkez ilçelerinden biri olarak görev yaptmz zaman dilimi içerisinde çok farkl alanlarda birçok projeyi hayata geçirdik. Bir kent ortak aklla yönetilmek zorunda. Bu nedenle kentin farkl aktörleriyle i birlii içerisinde olduk. Köklü kültürü ve önemli akademisyenleri olan Dicle Üniversitesi ile imzalayacamz Birlii Protokolü ile de halkmzn ihtiyaçlarna cevap vereceimizi düünüyor, Protokolün hayrl, uurlu olmasn diliyorum dedi.

ÜNVERSTEMZN HER MKANI BELEDYEMZE AçIKTIR

Eitim ve öretim faaliyetlerinin yannda bu tür i birliklerini önemsediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, üniversitelerindeki bilgi, deneyim ve teknolojik alt yap kentte hem sivil toplum örgütlerine hem de belediyelere açk olduunu kaydetti. Rektör Karakoç, Bunun güzel bir örneini de bugün yayoruz. Üniversitemizin her imkan belediyemize açktr. Yeniehir Belediyesi ile imzalayacamz Birlii Protokolünün Üniversitemize ve Belediyemize hayrl uurlu olmas temennisiyle hepinize teekkür ediyorum eklinde konutu.

Yaplan konumalarn ardndan Yeniehir lçe Belediyesi ile Dicle Üniversitesi arasnda Birlii Protokolü imzaland.

Ana Sayfaya Git