Sur ve Silvan

Merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçlerinin PKK ve gençlik yapılanmasını etkisiz hale getirmek için başlattığı operasyonları devam ederken, önceki akşam çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 3 kez kalbi çalıştırılan 18 yaşındaki Ferhat Doğru hayatını kaybetti. İlçede sokağa çıkma şasağı devam ederken, bir polis memuru de yaralandı. Dicle ilçesindeki yasak ise dün sabah kaldırıldı.

Haberler 08.11.2015 - 00:28 Son Güncelleme : 08.11.2015 - 00:28

Neşet AYTEK/Ahmet DEMİR/Mehmet TUNç

DİYARBAKIR-Merkez Sur İlçesinde güvenlik güçlerinin PKK ve gençlik yapılanmasını etkisiz hale getirmek için başlattığı operasyonları devam ederken, önceki akşam çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 3 kez kalbi çalıştırılan 18 yaşındaki Ferhat Doğru hayatını kaybetti. İlçede sokağa çıkma şasağı devam ederken, bir polis memuru de yaralandı. Dicle ilçesindeki yasak ise dün sabah kaldırıldı.

KARNINDAN VURULDU

Merkez Sur İlçesinde üç gün önce barikat ve hendek kazan PKKnın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Akşam saatlerine kadar güvenlik güçleriyle PKKlılar arasında süren çatışmalar sırasında Ferhat Doğru, akşam saatlerinde karnına isabet eden kurşunla ağır yaralandı.

Üç KEZ KALBİ çALIŞTIRILDI

Selehattini Eyyubi Devlet Hastanesi Acil servise kaldırılan Doğrunun duran kalbi çalıştırıldı. Doktorların tekrar duran kalbini 2 kez daha çalıştırdığı Doğru, yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Doğrunun olaylarla ilgisi bulunup bulunmadığı araştırılırken, polis geniş çaplı araştırma başlattı.

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Dicle Üniversitesi Kalp Damar Hastanesinde yapılan otopsi işlemlerinin ardından Doğrunun cenazesi Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi. Mezarlıkta bulunan camide dini vecibeleri yerine getirilen Doğruyu, omuzlara alan kitle defnedileceği yere kadar yürüyüş düzenledi. HDP ve DBPli yöneticilerin de katıldığı cenazede konuşan MEYADER Eşbaşkanı Ayşe Dicle, Artık bu coğrafyada annelerin gözyaşları akmasın. Biz anneler Ferhatın mücadelesine sonuna kadar sahip çıkacağız ve mücadelesini büyüteceğiz dedi. DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşekda kısa bir konuşma yaparken, Doğrunun babası Nasır Doğru ise tepki gösterdi.

YENİŞEHİR BÖLGESİNE

YDG-H üyelerine karşı düzenlenen operasyonlar, dün sabah saatlerinde Yenişehir ilçesine de sıçradı. Güvenlik güçleri, sabahın erken saatlerinde Ferit Köşk Mahallesine çıkan Dr. Yusuf Azizoğlu Caddesini araç trafiğine kapattı. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonlara helikopterler de havadan destek verdi.

Ferit Köşk Mahallesindeki 2 ayrı noktada PKKlılar ile polis arasında çatışma çıktı. Kısa süreli çatışma sonrası örgüt üyeleri kaçarken, polis bölgede aramalarını sürdürüyor.

1 POLİS YARALANDI

Tarihi Dört Ayaklı Minarenin bulunduğu Yenikapı Sokakta hendekler kazıp, barikat kuran PKKnın gençlik yapılanması silahlı YDG-Hliler bölgede bulunan polis zırhlı aracına roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda isabet eden araçta bulunan 1 polis memuru hafif yaralandı. Yaralı polis memuru ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Roketatarlı saldırı düzenleyen PKKlılara polislerin silahla karşılık vermesi üzerine bölgede çatışma çıktı. çatışma üzerine esnaf kepenk kapatırken, halk da evlerine çekildi. Bölgede operasyonlar sürerken, sık sık silah sesleri de duyuldu.

DİCLEDE YASAK KALKTI

Dicle İlçesinin Kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar ve Kayaş Mahalleleri ile Görese Dağı Tepe arasında kalan ve 22 mahalleyi kapsayan bölgede Diyarbakır Valiliği tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdirildi. Valiliğin bu konudaki açıklaması şöyle: Dicle ilçesinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarına yönelik Dicle Kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar, Kayaş mahalleleri ile Görese Dağı Tepe arasında kalan bölgede operasyon icra edilmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 5 Kasım 2015 Perşembe günü saat 05.00den itibaren duyurulan yasaklama kararı 7 Kasım 2015 Cumartesi saat 10.00den itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza, kendi can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan yasağa riayet etme konusunda gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ederiz.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır