Surda Beş Şehit!

Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi'nin, geçtiğimiz günlerde şehit olan komutanı Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiga'nın ardından paylaştığı "Soruyorum şimdi kendime sıra kime ağlayacağım diye" şeklindeki ifadeleri yürekleri dağladı.

Haberler 02.02.2016 - 01:07 Son Güncelleme : 02.02.2016 - 01:07

Diyarbakırın tarihi Sur ilçesinde, şiddet ve terörün 63üncü gününe girerken, dün peş peşe yaşanan çatışmalarda biri teğmen beş asker şehit oldu. Ülkeyi yasa boğan acı haberler şehitlerin baba ocaklarına kor ateşi düşürdü. Surda operasyonlar devam ederken, PKKya ağır kayıp verildiği bildirildi.

YASAK 63ÜNCÜ GÜNÜNDE

İlçede örgüt üyelerince kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde PKKlı teröristlere yönelik operasyonlar devam ediyor. Güvenlik güçleri, teröristlerden temizledikleri yerleşim yerlerinde tuzaklanan patlayıcıları imha ediyor.

KANAS SİLAHIYLA VURULDU

Sabah erken saatlerde Cemal Yılmaz ve Hasırlı mahallelerinde yoğun şekilde çatışmalar yaşandı. çatışmalar sırasında biri teğmen olan 2 asker PKKlılar keskin nişancı Kanas silahlarıyla açılan ateşle şehit edildi. çatışmalarda 4 asker ve 3 polis de çeşitli yerlerinden yaralandı. Diyarbakır Asker hastanesine kaldırılan yaralı 4 askerden durumu ağır olan 1 asker ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

2 ŞEHİT DAHA GELDİ

Buarada, yaralı silah arkadaşlarını almak isteyen güvenlik güçlerine, PKKlı teröristler Kanas keskin nişanlı tüfeğiyle ateş açarak 2 askeri daha şehit etti. Böylece dün Surda şehit düşen asker sayısı 5e yükseldi.

Sur içindeki çatışmalar nedeniyle kurşunların sekme ihtimaline karşı sokağa çıkma yasağının daha önce kaldırıldığı Gazi Caddesine vatandaşların girişine ise polis izin vermedi. Surun bir çok noktasında halen çatışmalar ve patlama sesleri geliyor.

CENAZE TÖRENİ BUGÜN

Gün boyu süren operasyonlarda örgüt üyelerinin saldırıları sonucu yaralanan ve tedavisi süren 7 güvenlik görevlisinden 3 polis ile 2 askerin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Şehit 5 askerin cenazesinin bugün Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.

Sivillerin zarar görmemesi için operasyonların titizlikle yürütüldüğü ilçeye giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanıyor. Operasyon bölgesindeki patlama ve çatışma sesleri, Yenişehir ilçesinden de duyuluyor.

ŞEHİTLERİN BABA OCAKLARI

Şehit askerlerden 2si Yozgatlı. Şehitlerden Yozatın Sorgun İlçesinden 36 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca ile Aydıncık ilçesinden 26 yaşındaki Uzman çavuş Bekir Şimşekin baba ocaklarına ateş düştü.

11 yıllık evli olan ve 2 çocuk babası olan şehit Astsubay Üstçavuş Nusret Atmacaın acı haberi, Sorgunun Aşağıcumafakılı Köyünde oturan baba ocağına ulaştı. Astsubay Nusret Atmacanun şehit olduğu haberini, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım köye gelerek, çiftçilik yapan baba Osman Atmacaya bildirdi. Acı haberle yakınları şehit evine akın etti.

ŞEHİDİN AMCASININ SÖZLERİ

Amcası İrfan Atmaca, şehidin 7 yaşında bir oğlu, 5 yaşında da bir kızı olduğunu belirterek, Şehidimiz 19 yıldır görev yapıyordu. En son bir hafta önce telefonla görüştük. İyiyim dedi bana. Silopiyi temizledik, şimdi nereye gideceğiz bilmiyorum dedi bana. Asıl görev yeri Urfadaydı. Geçici olarak Silopiye gitti. Oradan da Sura geçmişler. Bir oğlu bir de kızı vardı dedi.

Şehit Nusret Atmacanın eşi Nihal Atmaca ile 11 yıllık evli oldukları, 7 yaşında Osman Kürşat ile 5 yaşında Ülkü Nisa Atmaca adlı 2 çocukları olduğu öğrenildi.

ŞİMŞEK 6 AYLIK ASKERDİ

Şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Erbaş Bekir Şimşekin acı haberi, Yozgatın Aydıncık ilçesindeki yakınlarını yasa boğdu.

6 ay önce göreve başlayan şehit Jandarma Uzman Erbaş Bekir Şimşek, ilk görev yeri olan Şanlıurfaya tayin oldu. Terör olaylarının artmasıyla birlikte Silopiye geçici görevle giden şehit asker, buradan da geçici görevle gittiği Diyarbakırın Sur ilçesinde operasyonlara katıldı. Sabah saatlerinde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Erbaş Bekir Şimşekin şehit olduğu haberi, Yozgatın Aydıncık ilçesinde bulunan baba evine ulaştı. Şehidin ailesine haber verilmesiyle birlikte, baba evinin önüne Türk Bayrağı asılıp taziye çadırı kuruldu. Şehit Bekir Şimşekin babasını 15 yıl önce kaybettiği ve 4ü erkek 8 kardeş oldukları öğrenildi.

GÜMÜŞHANELİ TEĞMEN

çatışmada 25 yaşındaki Teğmen Recep Erdoğanın şehit düştüğü haberi, memleketi Gümüşhanede yakınlarını yasa boğdu. Vali Yücel Yavuzdan acı haberi alan şehidin ailesi gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 5 çocuk babası Vahittin Erdoğan ve yakınları gözyaşı döktü. Eve Türk bayrağı asıldı. Anne Mecnun Erdoğanın ise Malatyadaki kızının yanında olduğu öğrenildi.

İKİ AYLIK BEBEĞİ VARDI

çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman çavuş 27 yaşındaki Sercan Bulakın Ankaranın Şereflikoçhisar ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Uzman çavuş Sercan Bulakın şehit olduğu haberi, Şereflikoçhisarın Sadıklı Mahallesinde oturan ailesine, yetkililer tarafından bildirildi. İki oğlundan büyüğünü şehit veren Fadime ve Yaşar Bulak çifti acı haberle gözyaşlarını tutamadı. Eşi Meryem ile bir yıl önce evlenen şehit Uzman çavuş Sercan Bulakın Miray adında 2 aylık bir kız çocuğu bulunduğu öğrenildi. Uzman çavuş Sercan Bulakın Kayseride görev yaptığı, gecici görevle Diyarbakıra gönderildiği öğrenildi.

Ana Sayfaya Git