Sur'da "Kobani" taktiği

Örgüt üyeleri, ateş sırasında namlu ağzı alevi belli olmaması ve yerlerinin tespit edilmemesi için delikleri küçük tutukları öğrenilirken, zorlu hava koşullarına rağmen güvenlik güçleri operasyolarını sürdürüyor.

Haberler 04.01.2016 - 11:01 Son Güncelleme : 04.01.2016 - 11:01

Güvenlik güçlerinin Diyarbakırda PKK örgütü militanlarına yönelik operasyonları sürerken PKKlıların evlerin dış cephelerine açtıkları küçük deliklerden güvenlik güçlerine ateş açıyor. Söz konusu delikleri, ateş sırasında namlu ağzı alevinin belli olmaması ve yerlerinin tespit edilmemesi için küçük tutan örgüt üyelerinin bu yöntemi Ayn el Arapta (Kobani) da kullandıkları belirtildi.

KIŞ ŞARTLARINA RAĞMEN

TSK ve emniyet unsurlarının Diyarbakırın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenledikleri ortak operasyon sürüyor. Bölgedeki güvenlik kuvvetlerinden elde edilen fotoğraflara göre, operasyon zor hava şartlarında devam ediyor. Soğuk havaya rağmen mevzileri bırakmayan güvenlik güçleri, yaktıkları sobayla ısınmaya çalışıyor. Operasyon ilerledikçe teröristlerin ilçeye verdiği zarar da ortaya çıkıyor.

EVLERİ MEVZİ YAPMIŞLAR

Evleri yakan, sokaklara barikatlar kuran, hendekler kazan terör örgütü üyeleri, okulları ateşe veriyor. Yollara el yapımı patlayıcılar döşeyen teröristler evleri ise mevzi olarak kullanıyor. Evlerin arasındaki duvarları kırarak mevziler arası geçişi sağlayan örgüt üyeleri, insansız hava araçlarının görüntü almasını engellemek için evlerin arasına, sokaklara perde, branda çekiyor.

SURDA KOBANİ TAKTİĞİ

PKKlılar evlerin dış cephelerinde açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş açıyorlar. Operasyonların sürdüğü mahallelerdeki birçok evde bu küçük delikler dikkat çekiyor. Deliklerin çapını küçük tutan teröristler böylece merminin namludan çıktığı anda ortaya çıkan namlu ağzı alevinin görülmesini engellemeyi amaçlıyor. Bu sayede yerlerinin güvenlik güçlerince tespit edilmesinin önüne geçmeyi hedefleyen örgüt, bu taktiği Ayn el Arapta da kullandıkları belirtildi.

ULU CAMİDE NASİBİNİ ALDI

çatışmaların yaşandığı Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami de kurşunlardan nasibini aldı. çatışmalar esnasında caminin dış cephesine ve pencerelerine bir çok kurşun isabet etti. Kurşunların isabet ettiği caminin dış cephesinde ve pencerelerde hasar oluştu.

çATIŞMALARDA BİR GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI

Havanın soğumasına aldırış edilmeden güvenlik görevlileri tarafından yürütülen operasyon devam ederken, dün çıkan çatışmalarda 1 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı güvenlik görevlisi bölgeye sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. İlçede sokağa çıkma yasağının olduğu bölgede güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasındaki çatışmaların devam ettiği ve bir grup örgüt üyesinin Hasırlı mahallesi Yıkıkkaya Sokağında kıstırıldığı belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır