Tanrıkulu’ndan Hükümet’e tekstili batırma suçlaması!

Diyarbakır Tekstil OSB’nin önünde video çeken CHP Milletvekili Tanrıkulu, “Hükümet tekstil sektörünü batırmak için çalışıyor” iddiasında bulundu.

Haberler 18.09.2024 - 13:44 Son Güncelleme : 18.09.2024 - 13:52

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda üretim kapasitesinde düşüş yaşandığını iddia ederek, Tekstil, istihdamı büyük olan bir sektördür fakat hükümet özelikle bu sektörü batırmak için maalesef çalışmakta. Tekstil sektörünün sorunlarını giderici kalıcı çalışmalar yapılması lazım. Eğer yapılmazsa, fabrikalarda kapanmalar başlayacak dedi.


TEKSTİL OSBE ZİYARETİ


Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunduğunu ve temsilciler ve çalışanlar bir araya geldiğini söyleyen Tanrıkulu, izlenimlerini bir veda paylaşımıyla dile getirdi. Tanrıkulu, tekstil sektöründe büyük bir kriz yaşandığını öne sürerek, şu iddialarda bulundu.


VİDEOLU AçIKLAMA YAPTI


Diyarbakırda da bir kriz yaşıyor. Bu alanda 64 fabrika var. Aslında burası tam kapasite çalışsa, 20 binden fazla işçiye istihdam sağlayacak fakat şu anda 5 bin kişi ancak çalışıyor. Üretim kapasiteleri yüzde 50-30 seviyelerinde ve giderek düşmekte. Nedeni ise, maliyetler artmış, döviz kurunda bir istikrarsızlık var ve dolayısıyla ihracatçılar da daha çok Mısıra, Bangladeşe ve Fasa yönelmiş durumda. Yeni sipariş alamıyorlar, maliyetler artmış ve rekabet edemiyorlar. Bütün Türkiyede bir sorun var tekstil konusunda ve hükümet tamamen duyarsız bu sorunlara. Tekstil sektörü Türkiyenin ve Diyarbakırın ana taşıyıcı sektörüdür. İstihdamı büyük olan bir sektördür. Ham madde ve bütün girdiler tümü neredeyse yerlidir ve katma değeri yüksektir aynı zamanda. Fakat hükümet özelikle bu sektörü batırmak için maalesef çalışmakta. Diyarbakırdan sesleniyorum, tekstil sektörünün sorunlarını giderici kalıcı çalışmalar yapılması lazım. Eğer yapılmazsa, fabrikalarda kapanmalar başlayacak.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git