Kategoriler
Diyarbakır 02 Haziran 2026
AnasayfaDiyarbakır › Haber
Diyarbakır

Tarihi Surlar Dökülüyor

Diyarbakır'ın tarihi Surları bakımsızlıktan çökmeye ve yıkılmaya yüz tuttu. Korkudan surların altından geçemeyen vatandaşlar, binlerce yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır Surlarının onarılmasını istiyorlar.

Haber Merkezi 14 Temmuz 2016 09:44 1

Muhammet YILDIZ/Mehmet Can TUNÇ

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin yanı sıra sayısız tarihi yapıları ve kültürel değerleri ile çürümeye ve yıkılmaya bırakılıyor.

SURLAR DÖKÜLÜYOR

Çin Seddi’nden sonra dünyanın en büyük ikinci kalesi olarak kabul edilen 5 bin yıllık Diyarbakır’ın tarihi surları bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutarken, aynı zamanda vatandaşların da korkulu rüyası haline geldi.

Her gün Sur dibinde binlerce vatandaşın oturduğu ve gün geçtikçe harabe haline gelen surlar, sökülme noktasına gelen taşlar nedeniyle oturan vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Tarih kokan surların onarılmasını isteyen Diyarbakırlılar, yetkililerin duyarsız kalmasına tepkili

DiyarbakırSöz

© 2026 diyarbakirsoz.com