Terör ikinci kez vurdu

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasındaki katliamda yakınlarını kaybeden Tanışık köyü sakinleri, Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ikinci kez terör acısını yaşadı

Haberler 06.11.2016 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda bomba yüklü kamyonun patlatlmasyla yaanan katliamda yaknlarn kaybeden Tank köyü sakinlerini terör ikinci kez vurdu.

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde düzenlenen, 2 polisin ehit dütüü, 7 vatandan hayatn kaybettii saldrda yaralananlar arasnda, Tank Köyü sakinlerinin akrabalar da bulunuyor. Dürümlü katliamnda 2 kardei, 8 kuzeni, amcas ve 5 yeenini kaybeden, Balardaki terör saldrsnda da biri bebek, 3ü çocuk 8 akrabas yaralanan Hac çelebi Yaman, yaad acy AA muhabirine anlatt.

CANIMIZI YAKMAYA DEVAM EDYOR

Yaman, son saldr ile terörün hain yüzünü bir kez daha gösterdiini söyledi. Terörün en çok sivillere zarar verdiine iaret eden Yaman, ülkeye ve millete yönelik hain bir ekilde saldrlarn sürdürdüünü belirtti.

Yaman, terörden bir kez daha zarar gördüklerine dikkati çekerek, Terör örgütü canmz yakmaya devam ediyor. Neyin davasn yapyorlar, amaçlar nedir, bunu bilmek istiyoruz. Bir vatanda olarak söylüyorum, sivilleri katlederek nereye varacaklar? Sivilleri öldürmüyorum. diyorsun ama hedefte hep siviller var. Bu vaheti, canilii nereye kadar sürdürecekler? Yeter! Diyorlar ki, Bu halk savunuyoruz. Ama bu halk katlediyorsunuz. Diyecek laf bulamyorum. ifadelerini kulland.

TERÖR ÖRGÜTLERN LANETLYORUM

Teröristlerin sivillerin cann yakmaya devam ettiini vurgulayan Yaman, u deerlendirmede bulundu: Bu da benim acm. Ülkenin neresinde olursa olsun hepsi benim acmdr. Köydeki herkes akraba ve terör örgütü canmz yakmaya devam ediyor. Yüreimiz yanyor ama elimizden bir ey gelmiyor. Taziyemiz hala devam ediyorken üstüne bu da geldi. Ne yapacaz, bilemiyoruz. Terör örgütlerini lanetliyorum. Kimin maaln yapyorlar, kime hizmet ediyorlarsa bilmek istiyoruz. Yaralanan akrabalarm arasnda biri 6 aylk bebek, 6, 10 ve 12 yalarnda çocuklar da vard. Bunlar özelikle de sivilleri hedef alarak saldry yaptlar. Böyle katliamlar yaplmaz, çocuklar ölmesin, yazktr artk.

Akrabalarnn evde kahvalt yapt srada patlamann meydana geldiini anlatan Yaman, saldrnn trafiin en youn olduu esnada gerçekletirilmesinin sivillerin hedef alndn gösterdiini aktard.

Ana Sayfaya Git