Tutuklu amca Salim Güran’ın eşinden şoke eden ifade : Eşim Salim'den şüphelendim!

Gözaltına alınan ve çıkarıldığı savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest kalan tutuklu şüpheli amca Salim Güran'ın eşi Melek Güran'ın ifadesi ortaya çıktı. Melek Güran, savcının araçta bulunan DNA'yla bağlantılı sorduğu "Kimden şüpheleniyorsunuz" sorusuna, "Narin 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim Güran'dan şüphelendim" dedi. Melek Güran, eşi Salim'in ve diğer akrabalarının mesajların silinmesi olayını da, "Gizli şeyler varsa silmişlerdir" dedi. Güran, düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılıkta serbest bırakılan isimlerden biriydi

Haberler 13.09.2024 - 09:44 Son Güncelleme : 13.09.2024 - 09:44

Diyarbakırın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili soruşturma sürüyor. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlunun haberine göre, Narinin cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan 24 kişiden biri de tutuklu olan amca Salim Güranın eşi Melek Gürandı.

SAVCILIKTAN SERBEST BIRAKILDI

Tutuklanan amca Salim Güran.

Melek Güran, dün götürüldüğü adliyede savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest kalan isimlerden biri oldu. Savcılığın sorularını yanıtlayan Melek Güranın ifadesi dikkat çekti.

EŞİM TARLAYA GİDECEĞİNİ SÖYLEDİ

Narinin annesi Yüksel Güran da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay sabahı eşi Salim Güranın tarlaya gideceğini belirten Melek Güran, Eşim Salim Güran tarlaya gideceğini söyledi. Hüseyin Güranın evine gideceğini söylemedi. Ancak bizim iki tarladan biri olan mezarlık civarındaki tarla Hüseyin Güranın evine yakın gitmiş olabilir. Ama gittiğini bilmiyorum, gideceğini söylemedi dedi.

ARAçTAKİ DNA SORULDU

Katledilen Narin, 8 yaşındaydı.

İfadesi alınan Melek Gürana savcılık birçok soru yöneltti. Melek Güran da savcılığın sorduğu soruları tek tek cevapladı. İşte sorulan sorular ve Salim Güranın eşi Melek Güranın verdiği cevaplar:

SORULDU: Narin Güranın kaybolduktan sonra şu an tutuklu olan eşiniz Salim Güranın kullanmış olduğu araç içerisinde Narin Gürana ait olan DNA örneklerinin çıkması hakkında bilginiz nedir?

CEVAPLADI: Eşim Salim Güran, kardeşi olan Fuat Gürana ait 47 ... plakalı aracı kullanıyordu. Bu aracı oğlum Devran da ara ara kullanıyordu. Narinin araç içerisinde DNAsının bulunması ile ilgili bilgim ve görgüm yoktur.

GİZLİ ŞEYLER VARSA SİLMİŞLER

SORULDU: Eşiniz olan Salim Güran, Narin Güranın kaybolduğu gün telefon kayıtlarını, WhatsApp görüşme ve mesaj kayıtlarını silmiş. Bununla ilgili bilginiz ve görgünüz nedir?

CEVAPLADI: Eşimin neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum. Bu konuyu 08.09.2024 günü öğrendim. Neden sildiğini bilmiyorum.

SORULDU: Eşiniz Salim Güran ile birlikte Kurtuluş Güran, Devran Güran, Fuat Güran, Muhammed Kaya ve Şevket Kaya olay gününe ait telefon kayıtlarını ve Whatsapp görüşmelerini silmiş. Bununla ilgili bilgi ve görgünüz nedir? Sizce bu normal mıdır? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

CEVAPLADI: Bunu 08.09.2024 günü öğrendim. Normal bir şey değil. Neden sildikleri hakkında bir fikrim yoktur. Ama gizli bir şeyler varsa; onun için silmiş olabilirler. Ancak bunun ne olduğunu bilmiyorum.

AİLE TOPLANTI YAPTI MI?

SORULDU: Narin Güranın kaybolduğu 21.08.2024 tarihinden, 08.09.2024e yani Narin Güranın ölü olarak bulunduğu güne kadar Güran Ailesi olarak bir toplantı yapıldı mı? Yapıldıysa nerede yapıldı, neler konuşuldu, kimler vardı?

CEVAPLADI: Olay olduğu günden itibaren ben kendi evimdeydim. Özel olarak toplandıklarını görmedim bizim evde. Başka bir yerde toplanmışlarsa onu bilmiyorum. Bizim evin önünde oturduklarında da normal konuşmalar yapılıyordu.

EŞİM SALİMDEN ŞÜPHELENDİM

Savcılığın her soruya cevap veren Melek Güran, kendisine kimden şüpheleniyorsunuz diye sorulan bir soruya da çarpıcı bir cevap veriyor.

SORULDU: Narin Güranın kaybolup akabinde öldürülmesi olayı ile ilgili şüphelendiğiniz bir kimse var mıdır?

CEVAPLADI: Eşim Salim Güranın kullanmış olduğu 47 ... plakalı araç aslında kardeşi olan Fuat Güranın. Ancak kendisi Van ilinde olduğu için aracı eşim Salim Güran kullanıyordu. Bu araç içerisinde yapılan incelemede Nadir Gürana ait DNA profili tespit edilmiş. Bu aracı Eşim Salim Güran ve oğlum Devran Güran kullanmaktaydı. Ancak Eşim daha sıklıkla kullanırdı.

Narinin kaybolduğu gün de aracı eşim Salim Güran kullandı. Gün boyu araç eşim Salim Gürandaydı. Devran da olay günü davetiye dağıtmaya gitmişti. Narinde 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim Gürandan şüphelendim. Zaten eşim Salim Güran bu sebeple tutuklandı. Başkaca şüphelendiğim kimse yoktur.

8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Soruşturmada adliyedeki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 şüpheliden anne Yüksel Güran (44) ve ağabeyi Enes Güranın (18), amcası Fuat Güran (42), kuzeni Muhammed Kaya, yengesi Maşallah Güran (46) ile kızı Birsen Güran, (19), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, tutuklu amca Salim Güranın işçileri Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı. 15 yaşından küçük olan diğer işçisi R.A. ise 15 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle adli kontrolle serbest bırakıldı.

TUTUKLU SAYISI 10A YÜKSELDİ

Narin Güranın katledilmesi olayıyla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 Eylülde gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narinin cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylülde tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 10a yükseldi.

Ana Sayfaya Git