Üç aylara tavsiyeler

İTTİHADUL ULEMA, "Mübarek olan bu aylarda Allah’a layıkıyla tövbe edip, O’na kulluğun bir nişanesi olan ibadetleri azami derecede yoğun geçirmek suretiyle bu ayları fırsat bilerek bir çaba ve gayret içerisine girilmelidir." tavsiyesinde bulundu.

Haberler 02.02.2022 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TTHADUL ULEMA, bugün balayacak olan mukaddes üç aylar vesilesiyle bir mesaj yaymlayarak önemli tavsiyelerde bulundu.

Üç aylar olarak mehur olan Receb, aban ve Ramazan aylarnn fazileti ve bu aylarda yaplmas telkin edilen ibadetlerle ilgili limlerin birçok tavsiyesinin mevcut olduu belirtilen açklamada, Mübarek olan bu aylarda lemlerin rabbi Allaha (Celle Celaluhu) laykyla tövbe edip, Ona kulluun bir nianesi olan ibadetleri azami derecede youn geçirmek suretiyle bu aylar frsat bilerek ciddi manada bir çaba ve gayret içerisine girilmelidir. Allahn (Celle Celaluhu) kullarna vermi olduu saysz nimetlere kar ükrü eda etmenin bir tecellisi olarak ona yönelmeli, dua ve istifar konusunda geveklik gösterilmemelidir. denildi.

Dört haram aylardan biri ve üç aylarn da birincisi olan Receb aynda oruç tutulmas, istifar edip dualar edilmesi gerektii belirtilen açklamada, bu ayda oruç tutulmasn tavsiye eden Hazreti Muhammedin ...haram aylardan istediin kadar oruç tut ve istediin kadar oruç tutma. buyurduu hatrlatld.

Yine üç aylardan ikincisi olan aban aynda da ibadetlere ara vermeksizin devam edilmesi istenen açklamada, bu ayda oruç tutmann fazileti ile ilgili Hazreti Aienin, Ben, Onun (leyhissaltu vesselm) Ramazan dnda bir ay tam olarak tuttuunu görmedim. Herhangi bir ayda, aban aynda tuttuundan daha fazla tuttuunu da görmedim. dedii aktarld.

Açklamada, Kadir gecesi bin aydan daha hayrldr. (Kadir 3). Ayet-i kerimeden de anlalaca gibi lemlerin rabbi olan Allah (cc) baz gün ve geceleri daha hayrl ve üstün klmtr. Ramazan aynn erefi, kendisinde kitabmz Kuran- Kerimin indirilmesi ve içerisinde olan mübarek Leyle-i Kadrin haberini veren ayet-i kerimelerle sabittir. Receb ve aban aylarnda bu mübarek Ramazan ayna manevi bir hazrlk yaplmal ve tavsiye edildii gibi ibadetlerle geçirilmelidir. Maneviyatn zirveye ulat Ramazan aynda farz olan namaz ve oruçlarn eda edilmesinin yan sra teravih namazlar klnmal, Kuran- Kerim çokça okunmal, zekt ve sadakalar verme konusunda daha bir hassas davranlmaldr. ifadelerine yer verildi.

Tavsiyeler

badetler noktasnda maneviyatn zirve yapt bu mübarek aylar frsat bilerek zamandan hakkyla istifade etmek cihetiyle kardelerimize u tavsiyelerde bulunuyoruz. denilen açklamada unlar kaydedildi:

Resulullahn (aleyhissaltu vesselm) da bu aylarda arttrd ibadet olan nafile oruçlarmza daha çok yönelip arlk vermeye çalalm.

Be vakit namazlarmz camilerde cemaatle klmaya daha bir hassasiyet gösterelim.

Sadaka ve infak gibi ibadetlerimizi arttrp Rabbimizin bize verdii rzktan Onun rzas için harcayalm.

Nafile namazlar hayatmza salam bir ekilde yerletirmek için bu mübarek aylar bir frsat bilerek; teheccüd, duha, evvabin vb. ibadetleri eda etme noktasnda gayretimizi arttralm.

Yüce kitabmz Kuran- Kermi okuma ve anlamaya çalma noktasnda daha fazla çaba göstererek en azndan ksa da olsa bir tefsir bitirmeye çalalm.

Hayatmz muhasebeden geçirerek geçmiten bu güne yapm olduumuz hata ve günahlardan tövbe ve istifar edip Rabbimize yönelelim.

Bu aylar frsat bilerek efendimizin hayatn anlatan siyer kitaplarndan bir tanesini bitirelim ve ilmihal kitaplarndan ibadet bölümünü iyice anlayarak okuyalm.

Hakkn vererek üzerinde duramadmz ailelerimize vakit ayrarak evlatlarmzla beraber programmz yapmaya özen gösterelim ve onlarla bir sohbet ortamnda nasihatlerde bulunalm.

Yeryüzünde bulunan mazlum Müslüman kardelerimize dualarmzda yer verelim. Zor artlar altnda hayatlarn idame ettirmeye çalan kardelerimize yardmlarmz ulatrma noktasnda daha bir cehd ve gayret göstererek onlarla beraber olduumuz hissettirelim.

Özellikle slam davas uruna zulme urayan, zindanlarda ve muhaceratta olan kardelerimizi unutmayarak Rabbimizden gelecek yardm ve nusret için çokça dua ve niyazda bulunalm.

Ana Sayfaya Git