Üç dilde konser!

Diyarbakırlı mahalli sanatçıdan balkonda 3 dilde konser verilirken, Bağlar caddelerinde polis ise "şemmamı" şarkısını çalarak, moral verdi.

Haberler 13.04.2020 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesinde yaayan mahalli sanatç Uur Kema (42) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda evde kalan komularna moral olsun diye için balkondan 3 dilde mini konser veriyor.

lçede esnaflk yapan, ayn zamanda 20 yldr müzikle ilgilenen Kema, çukur Mahallesindeki evinin balkonunda kurduu ses sistemi ve org eliinde Türkçe, Kürtçe ve Zazaca türküler seslendiriyor. Balkon konseri Keman komularndan büyük ilgi görüyor.

POLS VE ZABITA EKPLER DE ARKILARA ELK EDYOR

Evlerinin balkon ve terasna çkarak alklarla arklarna elik eden sadece Keman komular deil. lçede denetimlerini sürdürürken müzik seslerini duyarak Keman evinin önüne gelen polis ve zabta ekipleri de Keman 3 dilde seslendirdii türkülere elik ediyor.

KOMULARIMA MORAL VERYORUM

Kema, yapt açklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamnda yetkililerin Evde kal çarsna uyduklarn söyledi.

Dünyada etkili olan virüsün yaylmasnn önlenmesi için 7den 70e herkesin eve kapandn dile getiren Kema, Birbirimize destek olmamz gereken bir zamanda evimin balkonunda böyle bir program yaparak komularma moral veriyorum. dedi.

Kema, özlem duyduu komular ile bu vesileyle görümü olduunu anlatarak, Bu hastalk yüzünden herkes sal için evinde. 65 yanda aabeylerimiz, ablarmz var, onlar evlerinden çkamyorlar. Bu iki günlük yasak süresince ben de balkonda, komularm stres atsn diye, onlara böyle güzel parçalar okuyorum. Komularmz benimle birlikte eleniyorlar. diye konutu.

lçede 20 yldr düünlerde türküler seslendirdiini aktaran Kema, bu zorlu süreçte de komularn elendirmek için evinin balkonunda mini konser vermeye devam edeceini kaydetti.

Kema, komularndan istek parça da aldn dile getirerek, öyle konutu:

Ülkemiz koronavirüs ile mücadele ediyor. Allah inallah ülkemizi bu hastalktan bir an önce kurtarr ve önümüzde daha güzel günlerimiz olur. Ülkemiz büyük badireler atlatyor. Siz yeter ki yetkililere kulak verin, evde kaln, evden çkmayn. Ben eskiden düünlerde olduu gibi imdi de balkondan insanlar elendirmeye devam edeceim.

Öte yandan polis ekipleri Kemaa vatandaa moral verdii için, yaptklar anons ile teekkür etti.

POLS EMMAMI PARçASINI çALDI

Buarada, polis araçlarndan vatandalara moral vermek için Kürtçe parça çalnd. Balar ilçesi Dörtyol semtinde polis zrhl aracndan Kürtçe emmame arksn çalan güvenlik güçlerine balkondaki vatandalar da alklar ve zlgtlarla elik etti. O anlar ise cep telefonu kamerasna yansd.

Ana Sayfaya Git