Ulu Cami’de “Besmele-i Şerif Hat Sergisi” ziyaretçilerin dikkatini çekiyor

Diyarbakır Ulu Cami’de sergilenen “Besmele-i Şerif Hat Sergisi” ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Haberler 19.10.2024 - 15:26 Son Güncelleme : 19.10.2024 - 15:26

Diyarbakır Ulu Camide sergilenen Besmele-i Şerif Hat Sergisi ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

12 Ekimde başlayıp 20 Ekime kadar gerçekleştirilecek festival kapsamında şehrin dört bir yanında 100den fazla mekanda 500ü aşkın etkinlik düzenlenecek.

Ekinlik kapsamında İslam aleminin 5. Harem-i Şerifi olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Caminin Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi bölümünde Besmele-i Şerif Hat Sergisi açıldı. Bu noktaya gelen vatandaşlar, birbirinden farklı hat eserlerini yakından inceliyor.

Ziyaretçilerden Adnan Tekin, çeşitli hatlar yazıldığını, güzel gördüğünü söyledi. Farklı çalışmalar olduğunu belirten Tekin, Daha çeşitli olsaydı daha güzel olurdu. Besmele-i Şerif değişik hatlarda yazıldığı için dikkat çekiyor. Şuraya kadar olanları inceledim, güzel. Mekanda güzel dedi.

Kastamonu Üniversitesi Resim Bölümü son sınıf öğrencisi Ronahi Yalçın, gayet beğendiğini, çok sevdiğini ifade etti. Davut Bektaşı takip ettiği bir sanatçı olduğunu dile getiren Yalçın, Resim öğrencisi olarak halkımızın sanatla iç içe olmasından çok mutluyum. Geleneksel Türk sanatları ilgimi çekiyor. Sanatçımızın elin sağlık, herkese teşekkür ediyorum ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git