Ulu Camide insan seli

İslam aleminin 5'inci Harem-i Şerifine akın eden Diyarbakırlılar, bin aydan hayırlı olan Kadir gecesini ihya etti.

Haberler 29.04.2022 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

On bir ayn sultan Ramazan aynn son gecelerinden biri ve ayn zamanda bin aydan hayrl olan Kadir Gecesinde Diyarbakrllar Tarihi Ulu Camiye akn etti.

Tarihi Ulu Camiini Kadir Gecesi münasebetiyle hnca hnç dolduran Diyarbakrllar cami avlusuna tat.

Erkeklerin önde, bayanlarn arkada oluturduu saflarda yats namaz müteakiben klnan teravih namazndan sonra Kadir Gecesi münasebetiyle program düzenlendi.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda imam hatiplerden Recep Sevük, Mustafa Kazan ile Bayram Doan mevlit, ilahi ve kasideler seslendirdi.

Okunan ilahi ve kasideler arasnda Ömer Yakut ve Ömer Klç hocann Kuran ziyafetleri gönülleri mest etti.

CAM DOLDU TATI

Günün anlam ve önemine ilikin vaaz veren Diyarbakr l Müftüsü Lütfü mamolu, Kadir gecesinin ehemmiyetine vurgu yapt.

Ramazan aynn son günleri içerisinde bulunulmasndan dolay hüznü, Kadir Gecesini ihya etme frsatndan sevinci bir arada yaanldna dikkat çeken mamolu, Ne mutlu Ramazan ayn en güzel ekilde geçirip ihya ederek affettirmi, günahlarn balatm olarak bayrama yetienlere! sminden de anlald üzere Kadir Gecesi kadri ve deeri bol olan bir gecedir. dedi.

Kadir Gecesinin özellikle Kuran- Kerimde müstakil bir sureye Kadir ismi verildiinin altn çizen mamolu, Kadir Gecesinin önemini ayetler nda aktard. Cami cemaatine scak çorba ikram yaplrken, baz özel iletmeler kendi ürettikleri tatllar datt.

Ana Sayfaya Git