Umutla bekliyorlar

Sinop'ta selde kaybolan Diyarbakırlı Adak ailesinin 26 yaşındaki Faruk için, WhatsApp'ın ABD'deki merkezinden gelecek haberi bekliyor

Haberler 16.04.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selde kaybolan Farukun ailesi, WhatsAppn ABDdeki merkezinden gelecek haberi bekliyor

Sinopun Ayanck ilçesinde 11 Austos 2021de meydana gelen sel felaketinde çalt özel irketin kulland kamyonunu terk edip, güvenli bölgeye çkarken kaybolan Faruk Adaktan 9 aydr haber alnamyor. Diyarbakrdaki ailesi oullarndan gelecek haberi beklerken, olaydan 2 ay sonra 11 Ekim 2021de Faruk Adakn adna kaytl telefonundan, aile üyelerinin de bulunduu WhatsApp gruplarndan çk yapld. Kz kardei Firdevs Adak (22), etkin olmayan hesaplarn 120 gün boyunca silinmediinin uygulamann kendi internet sitesinde yazl olarak belirtildiini ve aabeyinin telefon numarasndan 2 ay sonra gruplardan çklmasnn tuhaf olduunu söyledi.

AABEYM YA BRNN YANINDA YA DA TELEFONU BRNN ELNDE

Konuyu çileri Bakan Süleyman Soylu ile görütüklerini ifade eden Firdevs Adak, Kendisine aabeyimin WhatsAppnn silindiini söyledik. Onun talimatyla siberden destek alacamz söyledi. Geçen ay Diyarbakra açla gelmiti. Ben tekrar yanna gittim. Konuyu kendisine sordum. Hala WhatsAppn yazmalarn beklediklerini söyledi. Merkezi Amerikada olduu için onlardan yazma bekliyorlar. Beklememizi söyledi. Aabeyim burada gruptan ayrlyor. Zaten WhatsAppn kendi açklamas var; 4 ay boyunca internet etkileimi olmad sürece uygulama kendisi hesab silebiliyor. Ama benim aabeyimin telefonu 2 ay süreyle kapalyken bu hesab siliniyor ve telefonu parmak iziyle açlyordu. Parmak izi okutmadan WhatsAppa giri yaplamyordu. Giri yapldktan sonra hesap silinebiliyor. Kullananlar iyi biliyor. Benim aabeyim ya birisinin yanndadr, beraber telefonu açmlar ve hesab silmi ya da aabeyimin telefonu birisinin elindedir. çünkü format atld zaman da uygulamalar komple kalkar ve aabeyimin numaras olmad için WhatsApp hesabna giri yaplmaz. Uygulama tekrar indirilir, tekrar giri yaplr. Ya aabeyim birisinin yanndadr ya da telefonu birisinin elindedir diye konutu.

AYNI DAKKA AYNI SANYEDE GRUPLARDAN çIKII OLMU

Faruk Adakn babas zzettin Adak da Olum Sinopta kamyon oförlüü yapyordu. 11 Austosta Sinopun Ayanck ilçesinde yaanan selde, gece yars sele yakalanyor. Kamyonu brakp ormanlk alana çkyor. Orada gece bekçisini aryor. Kamyonu braktn söylüyor. Geceyi ormanlkta geçirdikten sonra gündüz saat 12.00-13.00 arasnda yine aryor. Kendisinin helikopteri gördüünü, helikopterin onu görmediini söylüyor. Ondan sonra bir haber alamadk. Ayn günün akam saatlerinde baz istasyonundan sinyal alnyor ama ku bakyla 8 kilometrelik bir alan kapsad ve ormanln da çok sk olmas nedeniyle net bir konum alnamyor. O günden beri çocuktan bir haber alamyoruz. Bu olaydan 2 ay sonra telefonu bir kii bulmu bir ekilde. Ayn dakika, ayn saniye içerisinde aile gruplarndan direkt çk olmu. Bunu yetkililere bildirdik ama hala bir sonuç alamadk. Sonucu bekliyoruz. nallah en ksa zamanda sonuç verirler. 7- 8 ay etti. Bir an önce sonuçlanmasn talep ediyoruz. çileri Bakanl, AFAD, Jandarma, Emniyet, Valilik, bütün her yere bavurumuzu yaptk. çileri Bakanmz Sayn Süleyman Soylu ile görütük. Kzm da onunla görümütü. Yazmann sonucunu beklediini söylemi. Umutla bekliyoruz diye konutu.

Annesi Fatma Adak ise, umudunun önce Allah sonra devlet olduunu ifade ederek, olunun bulunmasn istedi.

Ana Sayfaya Git